Styrkeuppvisning av Habo Wolley!

Habo Wolley får med sig tre poäng till tabellen efter att man utan bekymmer besegrat RIG Falköping med 3-0 på hemmaplan. Matchen kunde avgöras på kort tid, och Habo hade möjligheten att vila några av startspelarna!

Oscar Hult och Alexander Berggren har haft knapphändigt med speltid under säsongen, men får möjligheten att spela hela dagens match. Motståndarlaget,  i form av RIG Falköping, kommer in i matchen med hög energi och spelar bra inledningsvis. Habos stora blockerare visar sig dock vare något problematiska för RIGs anfallare, och när Habo finner sig i ledning vid 17-12 har bortalagets initiala energi försvunnit från spelet. Roy Powell visar vid detta läge ingen pardon över huvud taget, och i en imponerande serveserie om åtta hoppservar i rad (!) avslutar han med tre stycken servess. Habo tar alltså hem första set med 25-12.

I andra set slarvar Habo bort några bollar inledningsvis, och ett hoppfullt RIG tar sig till ledning 1-5 utan att de behövt ta något anfallspoäng. Med Roy Powell åter vid servelinjen kommer dock Habo strax ikapp. RIG börjar nu få besvär med alla av Habos servare, något som syns extra tydligt när även Oscar Hult lyckas skapa tre serveess i rad och tar Habo till ledning 14-10. Ett stabilt block- och försvarsspel visas av hemmalaget, och RIG har svårt att ta poäng. Trots att det unga bortalaget visar goda insatser mot slutet av setet räcker det inte då Habo vinner med 25-18.

Det är ett märkbart bekvämt Habo som startar i tredje set, och blockspelet sitter nu definitivt där det ska. RIG sliter tappert för att hålla sig på jämn fot och satsar hårt i serven, vilket ger viss utdelning. Habo klarar dock att med ganska avslappnad attityd dra ifrån, och trots att liten period av bra spel från RIG vinner Habo stabilt med 25-19.

Coach Alessandros kommentarer:
– Vi har inte jättemånga möjligheter att träna sex mot sex (eftersom att matchtruppen består av 10 spelare), så att ha andra människor på andra sidan av nätet än de vi har på träning, domare och någon matchliknande känsla är välkommet. Det var viktigt för oss idag se till att Oscar och Alexander kunde spela hela matchen. Jag tycker de gjorde ett bra jobb, och även resten av laget gjorde en bra insats i att se till att spelet fungerar även utan startuppställningen.

 

Matchfakta: Habo Wolley – RIG Falköping: 3-0 (25-12, 25-18, 25-19)

Bäste poängplockare i Habo Wolley:
Roy Powell – 16 poäng
Linus Ekstrand – 13 poäng
Oscar Hult – 11 poäng

 

Bäste poängplockare i RIG Falköping:
Hugo Berglund – 8 poäng
Marcus Torstensson – 7 poäng
Oskar von Sydow – 4 poäng

 

Foto: Bosse Svensson