Svängig match borta mot ÖVK

Habo reser hem från dagens bortamatch mot Örkelljunga utan poäng. Detta trots stundtals riktigt bra spel. Matchen slutar 0-3 (25-27, 13-15, 21-25). 

Habo mötte i eftermiddags Örkelljunga VK som med all säkerhet blir ett av topplagen i årets elitserie. Habo startade dock matchen respektlöst och spelade sig fram till setboll vid ställningen 24-21 i första set. Här knyter sig allt för laget och ÖVK vänder till setseger. Stärkta av sin vändning kör sedan Örkelljunga över Habo i andra set och det fina spelet är som bortblåst. Inför tredje set gör Habo några justeringar i laguppställningen och får på nytt ordning på spelet. Laget spelar sig fram till ledning med 19-16 och ett utmärkt läge att reducera hemmalagets ledning. Här upprepar sig historien från första set och ÖVK kan säkra matchsegern med 25-21 i sista set.

Habos tränare Robert Blomqvist har blandade känslor direkt efter matchen; ”Stora delar av första och tredje set spelar hela vårt lag riktigt bra och jag är på det stora hela riktigt nöjd med hur vi uppträder. Sättet som vi avslutar dessa set på gör dock att den bestående känslan är besvikelse över att vi åker hem utan setvinst. Över hela matchen har vi tyvärr inte tillräckligt bra servemottagning. Det som räddar oss är att Gabor Toths spel.  Han ger våra anfallsspelare bra lägen mottagningen till trots. Gabor blev utsedd till matchens  lirare i vårt lag. Flest poäng plockade Istvan Schulcz som gör en bra insats i anfall. Nu är det bara för oss att ta med allt det positiva från dagens match till våra förberedelser inför hemmapremiären mot RIG Falköping nästa helg.”