Svängigt Habo förlorade mot Vingåker

Habo Wolley har fått en tuff start på årets elitserie. Tre förluster på de tre första matcherna, men äntligen är hela laget på plats och spelklara och förhoppningsvis kan man lägga helgen 1-3-förlust mot Vingåker till handlingarna och blicka framåt.

Det var ett håglöst Habo som äntrade den alltid lika stämningsfulla Vidåkershallen. Därmed fick man se sig rejält utskåpade i första set och siffrorna 25-14 talar sitt tydliga språk.

Andra set började knappt bättre och vid underläge 11-16 var det inte mycket som gick Habos väg. Här bytte man dock in Wille Lind som började med en klockren mottagning följt av ett dödande anfall vilket satte tonen för fortsättningen av setet. En upphämtning av Habo följt av en rafflande avslutning innebar till sist 27-29 till Habos favör och utjämnat.

I tredje set verkade det dock som att Habo var nöjda med sin upphämtning och man såg återigen lika håglösa ut som i öppningssetet. Misstagen avlöste varande och man hade förtvivlat svårt att döda boll vilket innebar att Vingåker kunde defilera hem setet med 25-12.

Inför fjärde set gjorde coach Per Åkerstedt en rockad och satte ut Keaton Strom på högerkanten. Det visade sig vara ett framgångsrecept och den hittills relativt osynlige Strom mäktade med hela sju poäng i setet. Även Dardan Lushtaku klev fram och visade vilja och vid siffrorna 20-23 till Habos fördel pekade mycket mot att det skulle bli ett femte set. Vingåker ville dock annat och deras för dagen dominanta vänsterkant med Albin Eriksson och Andzej Savostenok såg till att vända på steken och Vingåker kunde istället ta hem setet 27-25 och därmed också matchen.

Efter matchen var det naturligtvis stor besvikelse i Habolägret. Alla spelare kände nog att de kunde gjort en bättre match, vilket på ett sätt är positivt för framtiden eftersom det innebär att det finns mycket mer att hämta ur det här laget. Positiva glimtar från matchen hittar vi primärt i Willes inhopp, Keatons fjärde set och Lars Wilmsens blockspel där han tar hela åtta blockpoäng och rättvist blir utsedd till bortalagets bästa spelare.

Vingåker 3 – 1 Habo
(25-14, 27-29, 25-12, 27-25)
Bästa poängplockare i Vingåker
Albin Eriksson, 23p
Andzej Savostenok 23p (MVP)
Tomasz Mroz, 14p
Bästa poängplockare i Habo
Lars Wilmsen, 15p (MVP)
Keaton Strom, 13p
Dardan Lushtaku, 12p

FOTO: Fanny Olofsson