Tierp gästar Habo i årets första match

Imorgon är det trettondagsafton och vilket sätt vore bättre att fira detta än att se Elitserievolleyboll!? Habo Wolley tar 17.00 emot Tierp i årets första match. Ett Tierp som för tillfället parkerar på sjätte plats i tabellen efter en höst där man var obesegrad på hemmaplan till sista matchen innan jul, men där man har haft lite svårare på bortaplan. För oss som har varit involverade i Elitserien ett tag är detta inte ett ovanligt fenomen när det gäller Tierp, men har man lite koll på årets serie så vet man också att laget från Uppland innehåller ett par riktigt vassa matchvinnare som kommer göra allt för att inleda året med en bortaseger.

Vilka är då herrarna att hålla koll på imorgon? Jo framförallt är det poängligaettan Colton De Man. Han har hittills producerat mer än sex poäng per set han har spelat, en otroligt bra siffra. Bollarna till honom levereras av Jarron Mueller som tillhör seriens bästa passare och dessa två kanadensare har sällskap av ytterligare en landsman i centern Lee Hamilton. Runt dessa huserar allt som oftast ett gäng unga svenska spelare som ständigt utvecklas, men bli inte förvånade om några av de mer rutinerade Tierpspelarna, så som Andy Wahlström eller Martin Molneryd, dyker upp på plan imorgon.

Hemmalaget har passat på att avverka många träningstimmar under uppehållet och kommer taggade till matchen. Ska vi vinna gäller det att vi gör ett bra jobb i vårt block- och försvarsspel mot ovan nämnda kanadensare, men framförallt att vi kommer ur startblocken i full fart och med mycket energi. Gör vi det känner vi att vi kan hota de flesta lagen i serien.

Kom och ge oss din support imorgon, tisdag, klockan 17.00 i Habo Sporthall!