Tiger Tegenrot klar för Habo Wolley

Habo Wolley kan idag presentera ytterligare ett nyförvärv. Der är 19-åriga Tiger Tegenrot som skrivit på för Habo Wolley efter tre år på RIG Falköping. 

Truppbygget tuffar på inför kommande säsong och den åttonde spelaren att skriva på för Habo är den Skånebördige spelaren Tiger Tegenrot. Tiger har under sin tid på RIG spelat både center och spiker så det är en allround spelare som går in i truppen.

Redaktionen har tagit sig ett snack med Tiger, och vi börjar med att låta honom presentera sig själv. Vem är du egentligen? 
Jag är 19 år gammal, född i Malmö men spenderat större delen av min barndom i Lomma, en liten kuststad en mil väster om Lund. Jag har haft volleybollen runt mig hela livet då min pappa, hans bröder och mina kusiner spelat volleyboll på hög nivå. Jag spelade volleyboll första gången när jag var 8 år gammal och började med kidsvolley i Lund, jag var lite av och på tills jag var 12-13 när jag började spela i KFUM Malmö. Jag bytte klubb till EVS när det började närma sig att börja på RIG eftersom Malmö inte hade tillräckligt med ungdomar i min ålder. Med EVS har vi vunnit både U18 och U20 SM plus några silver  Jag har även representerat juniorlandslaget och tagit silver i U17 och guld i U19 på Nevza. Jag har spelat mestadels center men även lite på kanten, fast jag är väldigt sugen på att vända på det.

Vad är dina styrkor på planen då?
Mina styrkor på plan är bland annat mitt block, det är mycket på grund av det jag känner att det gått bra för mig som center och jag har kunnat stå mig mot de bättre lagen. Jag har en väldigt stor vilja på plan som jag gärna delar med mig av på både träning och match. Jag har även väldigt bra fokus när det väl gäller, jag börjar inte mesa för att det står lika i avgörande set.

Som alltid är det ju huggsexa mellan spelarna på RIG, hur kommer det sig att du valt Habo?
Det var faktiskt Algot som fick tankarna att börja snurra runt Habo Wolley, han har snackat en del om Habo och med tiden blev det mer och mer intressant. Sen har jag hört gott om klubben och gillar Habos ungdomsverksamhet och satsning på unga spelare.

-Vad är dina mål med säsongen?
Mitt största mål är att utvecklas så mycket som möjligt som spiker. Jag har spelat center år 1 och 3 på RIG men då jag varken är superlång eller har superfysik så känner jag att jag egentligen har större potential på kanten. Mitt andra mål är att förbättra mitt psyke under träning och match då jag kämpat med de hela RIG, det har förbättrats mycket sen i ettan men jag har ändå en bit kvar. Jag behöver även bygga upp min fysik för att kunna slå hårdare. 

Vad tänker du göra mer än att spela volleyboll då?
-Tanken är att jobba med något som går bra att kombinera med volleybollen. Förhoppningsvis blir jag sambo med Algot också så då får man väl nästan se det som ett jobb att ta hand om honom 🙂 

Något mer du vill tillägga?
Jag är väldigt taggad på nästa säsong och se hur jag kan utvecklas både tekniskt, fysiskt och psykiskt. Det ska bli kul att se hur det går. Det ska också bli spännande att få spela med en av elitseriens största och bästa publik! 

Från klubbledningen är man naturligtvis väldigt nöjd med att valet för Tiger föll på Habo. Sportchef Arvid Haag berättar:
-Det är ytterligare ett kvitto på att vi är på rätt väg när en spelare som inte har koppling till Habo väljer att spela för oss efter tre år på RIG och flera erbjudanden från andra klubbar. Vi behöver fler svenska spelare som är beredda att satsa hårt för att kunna bedriva bra verksamhet och Tiger är precis en sådan.

Namn: Tiger Tegenrot
Ålder: 19 år
Längd: 195 cm
Räckhöjd: 335 cm
Tidigare klubbar: Lunds VK, KFUM Malmö, Engelholms VS, RIG Falköping
Meriter: Guld Nevza U19 och silver Nevza U17. SM-guld U18 och U20