Tight förlust i Göteborg för Habo B

I lördags åkte B-laget, för tredje matchen i rad, till Göteborg för att spela Division 2. Denna gång var det KFUM Göteborg A som stod för motståndet.

Detta Göteborgslag skulle visa sig vara det tuffaste motstånd Habo B stött på hittills denna säsongen med tuffa servar, en stabil servemottagning och ett farligt anfall. Truppen som kommer till spel består av Martin ”Lillis” Andersson, Karl ”Kalle” Junelind, Oliver ”Ovva” Eiderhed, Filip ”Brattan” Bratic, Noël ”Svampen” Karlsson, Per ”Åqe” Åkerstedt samt Einar ”Trädet” Andersson. Alexander Bratic är med på bänken som stöd vid eventuell skada men han behövde lyckligtvis inte hoppa in.

Göteborg får en kanonstart på matchen och kniper åt sig en ledning med 8–2 innan Habo ens hunnit reagera. Habo lyckas dock ta sig tillbaka i matchen via stabila servar och överlag bra spel och vid underläge 16–14 är hemmalaget minst sagt stressade. Habo behåller däremot lugnet och lyckas relativt komfortabelt tillslut ta hem setet 22–25.

Habo lyckades dock inte ta lärdom från första set och Göteborg får även här tag i en 8–2 ledning. En ledning som de utökar till svårintagliga 16–3 främst via en enormt tung serve. Habo har väldigt svårt i servemottagningen, något som ska visa sig prägla även tredje set. Habo lyckas tack vare en fantastisk serveserie av Karl Junelind putsa siffrorna och andra set slutar 25–19 till Göteborg som därmed kvitterar till 1 – 1 i set.

Tredje set är relativt jämt och Habo har till och med ledning 9–12 trots att man har det fortsatt tungt i servemottaget. Utan mottagning är det dock svårt hålla hela vägen och Göteborg vinner setet rättvist 25–15.

Med tredje set glömt börjar mottagningen äntligen bli bättre och Filip får bollar där han kan sätta våra anfallsspelare i bra lägen och Habo rycker tag i en stabil ledning som man sen inte släpper taget om, man vinner fjärde 19–25.

Femte set är till synes jämnt och det är svårt att säga vad som gör att vi tappar men det trillar sakta men säkert Göteborgs väg som spelar tight och lyckas med det mesta. Femte set slutar 15-9 till Göteborg och de vinner därmed matchen 3-2. Habo åker hem med ett poäng.

Jag skulle dock vilja beskriva denna match som en så kallad lärorik förlust. Vi möter ett lag som faktiskt spelar och gör bra saker och vi blir straffade när vi gör misstag. Vi tar med oss det vi gör bra och lämnar resten i Göteborg en erfarenhet rikare. Alla gör bra grejer stundtals men vill nämna Filip Bratic lite speciellt som kämpar på bra under hela matchen trots mycket tuffa förutsättningar när vår mottagning inte riktigt fungerar. Noël Karlsson spelar för första gången en hel match och den killen fortsätter att imponera både med sin vilja och sin förmåga. Kalle och Lillis gör en bra insats i anfall där de får dra ett tungt lass.

Nästa match är på hemmaplan mot Vingåker B den 11 december kl 13.00 i C-hallen.

Här har vi poängfördelningen i Habo denna match:

Karl Junelind 16 p
Martin Andersson 12 p
Oliver Eiderhed 6 p
Filip Bratic 6 p
Per Åkerstedt 5 p
Einar Andersson 1 p

Skrivet av

Jens Persson