Träningstider på beachen i sommar

Nästa vecka (v. 23) drar träningen igång på Habo Energi Beach Arena!

Vi har inte så mycket veckovis schemalagd träning under sommaren, vi vill att det ska vara väldigt fritt och spontant att spela beachvolley. Den timmen vi kör kommer vi gå igenom vad man ska tänka på och hur beachvolleyboll fungerar såväl som bollkontroll och hur man ska röra sig. Men vi uppmuntrar att gå och träna själva, att snacka ihop sig med några kompisar eller sina föräldrar och gå dit och spela. Planerna är öppna för alla och behöver man en boll kan man höra av sig till Jens Persson så fixar han det.

Fasta tider under vecka 23-28 samt 32.

Måndagar:
Vuxenvolley 18.00 – 20.00 (de brukar få ihop folk även vecka 29-31)

Tisdagar:
Träning PF05-08 17.30 – 18.30
Träning PF00-04 18.30 – 20.00

Onsdagar:
Sommarkampen 18.00 – ca 20.00 (tills vi är klara)

Spelklasser varje onsdag:

  • Minorvolley – 2 st på en bana som mäter 12x8m. (PF05-08)
  • Senior – 2 st på en standardbana (16x8m). (PF00-04)

Sommarkampen
Ett koncept vi kört under många somrar här i Habo. Man kommer till beachplanerna på utsatt tid och väl där så lottar vi lag och spelar en turnering. Turneringsformen skiljer sig en del beroende på hur många vi är. Vissa veckor byter man partner varje match och ibland spelar man med samma hela kvällen. Slumpen avgör vem man hamnar med och utöver att det är väldigt kul att spela så är det mycket nyttigt att spela med olika spelare och anta olika roller.

Varje vecka samlar man poäng i Sommarkampen, mest poäng får man för att vara med (det ska löna sig att vara med mycket) och sen finns det lite bonus om det också skulle gå bra. Skulle det regna en dag får man givetvis regnbonus. Dessa poäng räknas ihop i slutet av sommaren och en vinnare koras!

Till klubbens ledare:

Alla föräldrar och ledare i våra inomhusgrupper är supervälkomna att hjälpa till men träningarna i sommar. Man behöver inte anmäla sin närvaro innan men kan man komma och hjälpa till när ens barn är där så är det väldigt uppskattat, ju fler vi är ju bättre kvalitet kan vi hålla.

De ungdomar som tränar den senare tiden är också enormt välkomna att komma en timme innan och hjälpa till när de yngre har träning.

Vi ses!

Jens Persson, 0709740574