Tre Habolag åker till U16-Mästerskap i helgen!

I helgen kommer över 50 lag till Falköping för att spela U16-mästerskapet. Habo Wolley deltar med två pojklag och ett flicklag i årets mästerskap.

U16 är för spelare som är födda 2002 och yngre och det är första året som man spelar sexmannavolleyboll. Detta är ett stort steg från de olika spelformer för barn som benämns Kidsvolley (level 1-3) och Fyrmanna (level 4-7).

Förra året tog Habo Wolley hem silvret på pojksidan, då med klubbens grabbar födda 2001. Årets tre Habolag består till största delen av spelare födda 2003-2004 och är därmed inte äldst i sin åldersklass. Den här årskullen är den första i klubben av de stora ålderskullar som startade med kidsvolley för fem år sedan.

  • För flera av våra spelare så är det första året i sexmannavolleyboll och vi åker för att se och lära. Kan vi utmana de något äldre lagen så är det är i så fall en bonus, säger Mathias Morency som är tränare i Habo Wolley.

U16-mästerskapet är en relativt ny företeelse inom svensk volleyboll. Turneringen genomfördes för första gången så sent som 2016. Till helgen är det alltså dags för den andra upplagan.

Årets mästerskap blir större. 52 lag återfinns denna gång på anmälningslistan – fem fler än förra året. Totalt kommer det att spelas över 300 matcher under helgen.

  • Det kommer runt 500 aktiva, ledare och föräldrar till Falköping denna helg. Det gäller att visa alla vilken fantastisk idrottsstad vi är, säger Hasse Kardell på arrangerande Falköping VK:s hemsida.

Följ turneringen boll för boll här: https://www.sportswik.com/volleybollu16#/cupmagazine/117

Frågor?

Jens Ottosson, 0708-986606, info@habowolley.se