Tre Habolag på VSS i Sollebrunn

Helgen bjöd på mycket volleyboll för Habo Wolley. Utöver Kidsvolleyfestivalen, Elitlaget, Herrar B och Damlaget så var under söndagen ytterligare tre lag iväg och spelade VSS omgång 7 i Sollebrunn.


 

Det var två herrlag och ett damlag som var iväg. Vi börjar med ett redovisning av damernas dag:

Vss i Sollebrunn blev en lyckad turnering för tjejerna! Hela 12 spelare i åldrarna 06-00 spelade söndagens turnering. Med många jämna sett och en vunnen match gjorde det inte så samspelta och delvis orutinerade Habolaget en kanoninsats! Bland annat Mathilda Tjärnqvist gjorde center debut! En sådan här dag är precis vad klubbverksamhet ska handla om. Tjejerna fick med sig hem både mer kunskap och sammanhållning!

Herrarnas dag blev också mycket kul. Habo C, med Abudy i spetsen, blir tvåa i sin grupp och genom vinst i kvartsfinalen är man framme i semifinal. I Habo U, med tre stycken födda 2006, en född 2005, två stycken födda 2004 och en 2003 så var Noël Karlsson (född 2001) och undertecknad (född på 90-talet) åldermännen i laget. Ett blandat lag som spelar bra försvar men ibland inte riktigt räcker till när man ska döda boll, nätet är trots allt på seniorhöjd. Habo U vinner ganska enkelt sin grupp och går därför direkt till semifinal. Just i semifinal ställs Habolagen mot varandra och det blir en jämn match med många långa bolldueller. Habo C går vinnande ur det hela och slutar till slut på en andra plats efter förlust mot ett mycket starkt JBC i finalen. Habo U har inte riktigt energi att komma upp i nivå i bronsmatchen och Göteborgs AFG kniper tredjeplatsen. Kul spel och gemenskap i en lång men bra turnering.

Tack till VK Bjärke och alla Habospelare och föräldrar för en trevlig dag!

Skrivet av
Jens Persson