Tre Habolag på VSS i Sollebrunn

Habo Wolley åkte med hela tre lag på VSS herr (division 3) som spelades idag i Sollebrunn.  Det blev en riktigt bra dag där våra lag fick spela massor av tuffa och jämna matcher. Ett av våra Habolag lyckades bärga bronset.

Det är också riktigt roligt att se att volleybollsporten verkar ta ny fart igen i distriktet. Tio herrlag och åtta damlag deltog i dagens event. Känslan på plats var mycket positiv! 🙂

Bäst av Habolagen lyckades lag ”Habo Wolley U” som representerades av klubbens killar födda 2001. De tog sig till semifinal där de föll med minsta möjliga marginal i skiljeset mot Jönköpings BC. Laget reste sig sedan och vann klart matchen om bronset. Det är en riktigt stark årskull med spelare som vi har i det här 01-gänget och snart så kommer de andra lagen i VSS inte kunna hålla emot. Kul att se!

Habo Wolley J

Habo Wolley J bestod av grabbar födda 2003-2004 där även tre mer rutinerade spelare i form av Martin Joelsson, Stefan Freij och Jens Ottosson var med för att kunna matcha upp övriga seniorlag. Under dagen visade de här killarna upp ett fantastiskt spel och att 12-13-åringar kan spela så här bra är riktigt roligt. Laget slutade på en stark femte plats.

Habo Wolley Asien/Spike bestod av våra ledare i integrationsprojektet tillsammans med några flyktingkillar från Afghanistan. Det här laget hamnade i en riktigt tuff grupp där de två motståndarna bägge sedan var semifinallag. Killarna reste sig och spelade riktigt bra i B-slutspelet som de också vann. Laget slutade på en bra sjunde plats.

Habo Wolley Asien/Spike

Många set blev det då alla våra lag spelade fem eller sex matcher idag.

Att vi spelar division 3 i sammandragsform på det här sättet är riktigt bra. En turnering i månaden där det blir massor av volleyboll är ett utmärkt koncept.

Undrar hur det känns i benen imorgon… 😉

skrivet av Jens Ottosson