Tre lag spelar elitseriekval

Göteborg United, Lunds VK och Habo Wolley. Det är de tre herrlagen som de kommande veckorna kommer att spela om en plats i Elitserien.

Göteborg United startade sin verksamhet för några år sedan och har en uttalad strategi att gå upp i Elitserien. Klubben kommer att arrangera det första av tre sammandrag redan i helgen den 21-22 mars.

Lunds VK har under några år satsat på att gå upp i Elitserien. Laget vann Allsvenskan utan att tappa poäng i någon match och har nu siktet inställt på att även vinna kvalet.

Habo Wolley har haft en tuff säsong i Elitserien och slutade på sista plats i tabellen. Under de sista omgångarna började spelet stämma allt bättre och laget har också förstärkts på sluttampen med några rutinerade spelare. Det kommer att bli en tuff kamp, men vi går självklart in i kvalspelet med inställningen att vi ska vinna kvalserien.

Elitserien består av tio herrlag. De två sist placerade lagen efter grundserien kvalar till nästa års elitserie. Undantaget är Riksidrottsgymnasiets lag, RIG Falköping, som har en garanterad plats i Elitserien i utbildningssyfte. I år placerade sig RIG:s herrlag på kvalplats, vilket innebär att det bara är en plats att kvala om. Det är Habo Wolley, som kom på tionde plats i Elitserien, som kvalar för att behålla sin plats. De två främsta lagen i Allsvenskan vid säsongsavslutet, Lunds VK och Göteborg United, blir utmanarna om platsen.

DSC_9667BHabo spelar sina hemmamatcher den sista helgen i kvalspelet och då bjuder klubbens sponsorer på fri entré. Vi hoppas självklart på en fullsatt Habo Sporthall som kan heja fram vårt lag till segrar!

Lördag 11 april 17.00 Habo Wolley – Göteborg United
Söndag 12 april 17.00 Habo Wolley – Lunds VK

Alla matcher i kvalspelet hittar du här (klicka här)!

 

Frågor?

Elitansvarig Per Åkerstedt, 0702-001767
Elittränare Robert Blomqvist, 0709-795011