Tre poäng av sex möjliga i dagens sammandrag

För första gången på månader var det återigen dags för sammandrag på hemmaplan för Habos damer. Motståndarna utgjordes av KFUM Göteborg C och serieledande Falköping.

Vi ställdes inledningsvis mot Göteborg i dagens första match. Vi var inställda på att ta ett tidigt grepp om matchen och sköta grundspelet på ett bra sätt. Och en bättre start på matchen är svår att få en tidig ledning med 6–0 efter en serveserie av Towe Sjödell gav oss det andrum vi behövde för att tidigt ta kontroll över matchbilden. Vi sätter en bra servepress och är distinkta i försvarsspelet vilket skapar problem för motståndarlaget. Sofia Florqvist styr upp både i servemottagning och försvar när hon går in som libero i matchen och Flor Crosta avgör tunga lägen för oss. Vi gör en del byten utan nämnvärd skillnad på matchbilden. De två första seten ångar vi på och i det tredje setet ser det i princip likadant ut med undantag för den första halvan av setet då Göteborg spelar inspirerat och får bra utdelning från sina centrar. Därefter lyckas vi dock dra ifrån och spela hem även det setet. Vi vinner med 3–0 (25–14, 25–15, 25–18).

I den andra matchen var det då serieledande Falköping vi ställdes mot. Med ett komplett lag med mycket rutin från hög nivå är det inte konstigt att vi finner dem i toppen av tabellen. Trots en smakstart med 6–0 i lagkapten Sanna Björells serve måste man erkänna att Falköping var nivån vassare under dagen. De hade en väldigt hög servepress utan att missa alltför mycket samtidigt som block- och försvarsspelet var otroligt stabilt. När man väl lyckades ta sig förbi deras stora block fanns det många skickliga försvarsspelare som kunde få tag i bollen. Ovanpå detta var deras vänsterkanter svårstoppade när de använde sin höjd och kraft för att avgöra i anfall. Med ett starkt publikstöd i ryggen kämpar vi på men det räcker inte riktigt till idag. Det finns alltid saker man kan göra bättre – denna match var det främst servespelet som inte riktigt satt där det skulle men utöver det måste man gratulera Falköping till en väl genomförd match. Setsiffrorna blev till slut 0–3 (20–25, 18–25, 16–25). I och med detta utökar Falköping serieledningen och ligger nu 7 poäng framför Habo som ligger tvåa.

Det finns dock inget annat att göra än att fortsätta kämpa på. Redan imorgon har vi träning igen inför nästa sammandrag som grannlaget KFUM Jönköping är värdar för. Vi har resten av månaden att träna till dess – matchdatumet är lördagen den 29/2!

/William Lind, huvudtränare