Tre poäng mot Vingåker

Det blev en seger med 3-1 i set mot Vingåker trots underläge efter första set. Habo kliver därmed upp några tabellplaceringar i Elitserien.
 
Första set så började Habo bra fram till ledning med 9-7 men fastnade i två uppställningar då Vingåker ryckte till sig en ledning 10-17. Vingåker spelade ett mycket bra försvarsspel och Habo spelarna började missa i anfall. I slutet av detta set så gjorde Morris ett dubbelbyte så att Isak Joelsson och Tiger Tegenrot kommer in slutet av första set. Detta gav en bra känsla inför andra set även att Vingåker vann det första setet.
 
Habo ställde upp i princip upp med samma uppställning som de började det första setet. I andra set spelade Habo ett snabbare spel och Vingåker hängde inte riktig med. Samspelet funkade mycket bättre på kanterna och med ett bra tempo. Habo har grepp från början till slut i både andra och tredje set. Yusuke Kurosawa spelar smart använder motståndaren block och går på när läge finns. Lars Wilmsen firar även framgångar idag genom det går snabbare mellan Caleb och honom.
 

Isak Joelsson gör bra inhopp som passare i dagens match

I fjärde set kommer Isak in igen tillsammans med Tiger. Tiger sätter en viktig poäng i slutskedet av det fjärde setet och inte minst så tar Andreas Brink och Alexander Berggren två resp en poäng från sina centerpositioner i slutskedet när Isak passar. Berggren sätter matchbollen och den andra trepoängaren är bärgad för säsongen för Habo.

 
Samtliga spelare i Habo Wolley är inne på planen och bidrar idag till segern. Segersiffrorna skrivs till 3-1 (21-25, 25-20, 25-22, 25-18).
 
I Habo får Yusuke Kurosawa priset som bäste spelare och Alex Jenkins i Vingåker.
 
Bästa poängplockare i Habo blev Lars Wilmsen med 19 poäng och Yusuke Kurosawa med 18 poäng och Haralds Regza med hela 30 poäng och Albin Bihop Eriksson med 13 poäng.
 
Nästa match är redan  imorgon söndag på RIG Falköping på bortaplan. Matchstart kl. 17.00.