Tre poäng till sist för Habo

Det var långt ifrån någon strålande insats när Habo Wolley efter mycket om och men lyckades bemästra tabelljumbon RIG Falköping efter fyra set och därigenom spela hem alla tre poäng i onsdagens drabbning

Falköping satte full fart i första set medan Habokillarna inte alls var med. Gymnasiegrabbarna spelade fin volleyboll med bra mottagning och ett varierat anfallsspel. RIG vann första set 18-25 efter att ha kontrollerat från start till mål.

I andra set är det ombytta roller och Habo sätter istället högsta växeln från början. Bland annat gjorde Isak Joelsson tre raka serveess i mitten av setet. Habo var överlägsna i detta set och vann med 25-14.

Det tredje setet var det klart mest spännande men kanske också det sämsta spelmässigt med mycket misstag från båda sidor. Falköping hela tiden fram till 23-23 men lämpligt nog kunde Habo där och då gå förbi och vinna 25-23. Setet bestod av en hel del bollrallyn och Jacob Ekman spelade utmärkt i mitten och Hampus Ekstrand började komma igång efter en lite svagare inledning. Detta räckte dock inte hela vägen för Habo som bars av Haralds Regza som var lyckosam i sitt anfallsspel i detta viktiga set.

I fjärde set ryckte Habo ifrån från början men Falköping krigade sig ikapp till bara något poängs underläge. Algot Danielsson klev då fram och gjorde många poäng i slutet av setet vilka gjorde att Habo kunde rinna iväg och vinna även fjärde set med klara siffror. Habo vann tre viktiga poäng och klättrar i och med det upp på en tredje plats i denna något märkliga tabell.

Redan på lördag spelar Habo mot Örkelljunga i Habo sporthall. Det kommer att bli en tuff uppgift och det krävs att laget är på topp, å andra sidan skulle seger i denna match innebära ett enormt steg mot GP-platsen.

Kommentar från Martin ”Lillis” Andersson efter matchen:

– Långt ifrån vår bästa match men vi kommer ändå ifrån den med tre poäng. RIG spelar stundtals bra och får bra tryck på oss med sin serve medan vi har svårt att göra detsamma. Första set bjuder vi på mängder av misstag men blir något bättre sen.

– Cred till RIG för att de spelar bra och cred till oss att vi trots en sämre insats samlar ihop oss till en 3-poängare vilket är viktigt i fighten om plats i Grand Prix i januari.

Bästa poängplockare Habo:
Haralds Regza                    16p
Algot Danielsson                 14p
Erik Sundberg                     13p

Bästa poängplockare RIG
Hampus Ekstrand               17p
Jacob Ekman                      10p