Tre sköna poäng för Habo!

Habo slog Sollentuna med 3-1 i en viktig match för att Habo ska kunna blanda sig i topp fyra i årets elitserie.

I första set så följdes lagen år med en knapp ledning för Habo under större delen av setet. Habo vinner första set med 25-23 där Adnan Herco och Alexander Berggren tar många poäng för Habo.

Habo lyfter ytterligare i andra set och tar många poäng i mitten och även på högerkanten där Adnan huserar. Habo vinner andra set med 25-21.

Habo spelade med sin ordinarie startsexa med undantag av att Jacob Nordlund även i denna match ersatte Stefan Stolic som har varit sjuk i veckan. Sollentuna vilade två av sina ordinarie spelare.

Habo spelade riktigt bra i tredje och styrde spelet och såg ut att gå mot en 3-0 seger, men vid 13-8 fastnade Habo och efter ett antal bra förvarsräddningar och block så fick Sollentuna känning på Habo vid ställningen 13-12.

Habo ryckte igen och skaffade sig 20-16, men efter ett antal bra servar av Sollentunas passare Kaius Peltonen så var det kvitterat 20-20. Sollentuna kunde sedan spelat ett säkert spel och Habo missade både serve och anfall och det tredje setet vann Stockholmarna.

Stefan Stolic kom in fjärde set och Stefan blandar och ger i sina anfall, men Stefan skapar ett anfallstryck. Jackson Maris klev fram i fjärde set med några viktig block och anfallspoäng. Bollduellerna blev längre och många bollar räddades upp av båda lagen. Adnan Herco avslutade kallt med att slå i Sollentunas block som gav Habo matchboll. Kenneth Rooney avslutade med ett block som damp ned på baslinjen och därmed hade Habo tagit ytterligare tre poäng denna vecka. Habo vann fjärde set med 25-23

Alexander Berggren utsågs till bästa Habo spelare och Carl Ljung till bästa Sollentuna spelare.

I och med seger så ligger Habo bara en poäng bakom femman Örkelljunga. På tisdag kväll så väntar Falkenberg hemma i Habo sporthall.

skrivet av Andreas Hult

Foto: Torbjörn Gemhed