Tredje raka segern för B-laget!

Tredje raka trepoängaren för B-laget i division 1 efter seger med 3-0 mot Malmö på hemmaplan under söndagen!

Habo Wolleys herrar B ångar på i division 1 södra och bärgade ännu en meriterande seger mot ett etablerat lag i serien, Malmö VK. Det gör att vi fortfarande är obesegrade i årets serie.

Dagens trupp: Johan Ottosson, Isak Joelsson, Hugo Morency, Isak Junvik, Oliver Eiderhed, William Wymark, Robert Blomqvist, Niclas Nordström och Axel Almfors.
Coacher: Jens Persson och Jens Ottosson.

I det första setet ställde vi upp med Johan som passare, Oliver som höger, Robban och Wille på vänsterkanten, Isak Junvik och Niclas på centerpositionen och Axel som libero. Vi spelar stabilt i egen sideout och sätter press på Malmö i vår egen serve under hela setet. Setet vinns komfortabelt med 25-16 (även om den officiella siffran skrivs till 25-21 efter fel i sekretariatet).

Inför det andra setet byter vi in Hugo som passare och Isak Joelsson som vänsterspiker. Robban flyttar över till högerkanten. Vi håller i vår stabila servemottagning även i det här setet och även om Malmö stundtals är hack i häl så känns det stabilt på egen sida. Varje gång Malmö kommer lite närmre så gör vi några poäng och rycker igen. Vi vinner till sist setet komfortabelt med 25-20.

I det tredje setet är det återigen dags för några byten i hemmalaget då Johan går in som vänsterspiker och Oliver kommer tillbaka in på högerkanten. I mitten av setet byter Robban av Niclas som center. Wille vilar hela sista setet. Det här setet blir det jämnaste och efter underläge 22-23 tar vi tre raka poäng och kammar därmed hem matchen efter 25-23 i tredje set.

Våra poängplockare: Isak Joelsson 11p, Oliver Eiderhed, Isak Junvik, Hugo Morency 7p, Johan Ottosson, William Wymark, Niclas Nordström, Robert Blomqvist 5p.

Det är starkt att vinna i tre raka set trots att Habocoacherna inte väljer att matcha alla spelare på sina vanliga positioner och när vi dessutom byter friskt mellan olika positioner under matchen. Imponerande att vi har så många multikompetenta spelare som klarar av detta så bra som de gör!

Vi tar med oss från matchen att servemottagningen är en styrka i laget oavsett vilka vi ställer upp som mottagnings-line. Det är också roligt att se att vårt blockspel fungerar allt bättre, vilket vi har lagt en del tid på de senaste veckorna. Matchen som helhet var kanske ingen toppeninsats från något av lagen, men vi håller uppe en hög lägstanivå i vårt eget spel och det vinner vi mycket på.

Tabellen division 1 södra

Nästa match väntar serieledande EVS på bortaplan. Vi ser fram emot den värdemätaren!