Tredje raka segern för utvecklingslaget

Habo Wolleys utvecklingslag åkte till Falköping på lördagen för att möta Falköpings VK. I laget saknades fyra stycken ordinarie spelare men de tre ”vikarierna”, Per Åkerstedt, Puria Djavani och Jakob Finnander gjorde en stark insats.
Habo börjar matchen bra och vinner första set med 25-15. Detta efter ett stabilt serve och mottagningsspel, där Ala Sultan på passarpositionen får bra bollar att jobba med och fördelar dem på ett förtjänstfullt sätt. Efter att ha vunnit det första setet relativt enkelt känns det som att spelarna tror att det räcker med att ställa in skorna på banan för att vinna matchen. Det visar sig dock inte stämma. Falköping sätter press i serven och får god utdelning, både i rena ”serveess” och sämre mottagning från Habos sida. Falköping
rycker ifrån poängmässigt i första halvan av setet och trots att Habo
spelar upp sig i slutet av setet når man inte ifatt i poängprotokollet.
Detta set förloras med 20-25.
I tredje set är Habo åter igen mer disciplinerat i sitt spel och gör väldigt få egna misstag. Servemottagningen blir bättre vilket gör att Joel Snäll vid ett flertal tillfällen vinner boll på sin
centerposition. Bra och stabil serve ger Habo möjlighet att spela om poängen och detta visar sig i poängprotokollet. Habo vinner på nytt setet med 25-15.  Fjärde set fortsätter på inslagen väg, bra mottagning ger Ala möjlighet att fördela passen som han vill. Anfallarna tackar och tar emot och framförallt så spelar Jakob Finnander mycket bra i detta set. Setet vinns med 25-18 och Habo inkasserar tre poäng.
Sett över hela matchen gör Habo en bra insats. Bra och stabilt servande med väldigt få servemissar. Dock behöver vi sätta en hårdare press i serven när vi möter bättre lag framöver, annars kommer vi att straffas. Ett extra beröm till Jakob Finnander som tar ett stort ansvar i servemottagning och anfall. Jakob vinner 23 poäng till Habo (5
serveess, 1 block, 17 anfall). Joel Snäll och Ala Sultan gör också en bra insats. Joel fortsätter att utvecklas och vinner idag åtta anfallspoäng där flertalet är distanspass levererade från Alas händer.
Vi tackar Jakob, Puria och Per för att de hade möjlighet att stötta laget då så många av de ordinarie spelarna inte kunde vara med. Det är kul att se hur bra de smälter in i laget och stöttar de yngre spelarna.
Nu fortsätter vi att träna hårt för att ta oss an YMER nästa helg på hemmaplan. Detta blir en serifinal och det kommer att krävas en toppinats från Habos sida för ha möjlighet att störa YMER.
Falköpings VK – Habo Wolley 1-3 (15-25, 25-20, 15-25, 18-25)
Jakob Finnander 23 p
Isak Sjölin 13 p
Joel Snäll 12 p
Per Åkerstedt 9 p
Puria Djavani 8 p
Abudy Sultan 2 p
Marcus Perhamn 1 p
Ala Sultan 1 p
Skrivet av Johan Junelind