Tredje raka segern i skiljeset

Habo vinner en tät match mot serietvåan Hylte/Halmstad på bortaplan i skiljeset. Två viktiga poäng i kampen om slutspelsplatserna och en skön revansch på Hylte/Halmstad för förlusten i skiljeset i höstas.
 
Habo fick en jobbig start på matchen medan Hylte/Halmstad spelar en glänsande volleyboll. Habo har inte så mycket att sätta emot i det första setet som vinns av hemmalaget med 25-15.
 
I det andra och tredje setet så ökar Habo sitt servetryck och får bort Hylte/Halmstads centrar från nät. Habo spelar ett bra förvar och får upp mycket mer bollar. Habo vinner två raka set med minsta marginal efter 24-26, 23-25.
 

Hylte/Halmstad tar sig samman i fjärde och det är jämnt fram till drygt 10 poäng, då ställer sig Jakob Tegenrot och han servar nio servar innan Habo kan vinna tillbaka serven. Habo har inte så mycket att säga till om i det setet utan det blir ett femte set efter 25-14.

I det sista setet så rycker Hylte/Halmstad till sig en ledning till 11-8, men Habo kvitterar och går förbi och kan slutligen vinna setet och matchen efter 14-16.

Foto: Torbjörn Gemhed
 
Mathias kommentar efter matchen:
  • Lars Wilmsen blev utsedd till vår bäste spelare, men det är en stark laginsats som vi gör i Hylte. Fler spelare som i början av säsongen inte lyfte i försvar står rätt nu och lyfter upp bollen och vi kan vända en del bollar till vinst.
  • Vi fortsätter att vara på en hel del bollar i block som bromsar upp bollen. Detta leder också till att vi kan vända bollen och vinna fler av dessa bollar. Idag levererade laget avslutar Mathias.

Lars tog flest poäng av alla

Bäste poängplockare i Habo var Lars Wilmsen 21p och Yusuke Kurosawa 13p. Lars blev utsedd till Habo bäste spelare.

 
Flest poäng i Hylte/Halmstad tog Jakob Tegenrot 19p och Igor De Sousa 18p.
 
Habo möter Södertälje på hemmaplan Habo Sporthall nästa lördag kl. 16.00 i den sista omgången innan slutspelet drar igång.

Då hoppas vi på full uppslutning från alla rödvita supporters & skön stämning i hallen! 
 
Aktuell tabell (klicka här)