Tredjeplats i Serbien för U17-landslaget

Fem Habospelare var i helgen med U17-landslaget i Belgrad, Serbien för att spela den andra kvalomgången till EM. 

De fem Habospelarna som var med landslaget denna gång var Isak Joelsson, Hugo Morency, Theodor Grahn, Carl Larsson och Johan Ottosson. Alla fem fick även spela en hel del och ett antal föräldrar var också på plats för att support laget från läktaren.

I den första kvalomgången blev Sverige tvåa efter att ha förlorat en jämn final mot Finland i det nordeuropeiska zonkvalet, NEVZA. Nu fick man en andra chans att kvala in till EM-slutspelet och för att lyckas behöver man vinna kvalgruppen i Serbien.

 

Landslaget samlades på påskdagen för tre dagars träning tillsammans innan avresan till Serbien. Den andra kvalomgången spelades 25-27 april i Belgrad. 

Serbien – Sverige

Första matchen spelades mot Serbien, som är en världsnation i volleyboll. Det serbiska laget var stora killar som var tuffa att tampas med framme vid nät, men våra svenska grabbar höll jämna steg med dem under större delen av matchen ändå. Tyvärr räckte det inte riktigt hela vägen och matchen förlorades med 1-3 (17-25, 25-23, 24-26, 19-25). 

Lettland – Sverige

I den andra matchen ställdes Sverige mot ett Lettland som var mer jämbördiga i storlek. Sverige skaffade sig snabbt ett grepp om matchen genom att vinna de två första seten, men Lettland kämpade sig tillbaka i matchen. I det avgörande femte setet låg Sverige under stort men vänder till den tillresta klackens stora glädje. En skön seger med 3-2 (25-23, 32-30, 14-25, 20-25, 16-14) 

Sverige – Portugal

I den sista matchen ställdes Sverige mot det obesegrade Portugisiska laget. Portugal hade två centrar på 205 cm och utöver detta flera riktigt spelskickliga lirare som alltid tog sig till tuffa anfall trots svåra lägen. Sverige gjorde en bra avslutningsmatch, men var inte när att vinna den här matchen som slutade 0-3 (12-25, 17-25, 18-25)

Spelschema, resultat och mer information om kvalet (klicka här)