Tuff förlust i Vingåker

Haralds Regza var tillbaka i Vingåker idag och klev av planen som bästa poängplockare med 24 poäng. Tyvärr räckte detta inte till seger för våra rödvita kämpar idag. Vingåker var snäppet vassare när det skulle avgöras i tre av de fyra jämna seten.

Habo kom stärkta efter sin seger mot Falkenberg samtidigt som Vingåker inte hade spelat match på ett tag. Vingåker verkade spelsugna och tog tag i taktpinnen direkt i första setet och Habo var hela tiden något poäng efter. Vingåker vann till sist setet med 25-23.

Andra setet var kom Habo igen och visade att de yngre spelarna i form av Isak Joelsson och Hugo Morency kan matcha seniorerna på ett mycket bra sätt. I detta set går Haralds Regza också riktig bra. Setet är jämnt och det är Hugo som till sist avgör i två av de sista bollarna med en spike och serveess efter 25-23.

I tredje så startar Habo bra och det ser som att laget är på väg att vinna detta set vid ledning med 19-15. Här plockar Vingåker fram sitt bästa spel och det knyter sig för Habospelarna som har svårt att ta sig förbi en vägg av Vingåkerblock. Avslutningen blir en rysare som hemmalaget till sist går segrande ur med 26-24.

I det fjärde så kliver Erik Sundberg av. Habo hamnar i flera poängs underläge, får jaga och har svårt att avgöra. Filip Bratic kommer in i slutet av setet och under hans ledning tar Habo upp kampen till 23-23, men Vingåker är de som har kylan och det är Dardan Lushtaku som avgör med en spike på en andraboll. Vingåker vinner matchen med 3-1.

Habo får snabbt slicka såren och ladda om inför veckomatch mot RIG Falköping på onsdag. Nya viktiga poäng på spel i veckan!

Kort om matchen från Mattias Morency:

  • Det känns som om matchen avgjordes i tredje set, då vi tappade vår eldning och bjöd in Vingåker i matchen.
  • Vi har idag en del problem med spelat beroende av att några av våra starters har varit skadade och inte kunnat träna för fullt. Vi hoppas vara tillbaka i bättre slag snart igen

Bästa poängplockare:

Habo

Haralds Regza​ 24p
Erik Sundberg​14p

Vingåker

Tomasz Mroz​ 20p
Jens Ahremark​ 16p