Tung förlust på bortaplan

Lördagens bortamatch mot Södertälje slutade tyvärr med förlust för Habo Wolley. Det var en svängig match och setsiffrorna skrevs till 1-3 (22-25, 24-26, 25-22, 14-25).

Inledningen på matchen är jämn, men efter en anfallsmiss av Habo samt två nedblock av Södertälje har hemmalaget skaffat sig en trepoängsledning och matchens första Habo-timeout är ett faktum. Habo tar tillbaka serven men Södertälje vinner ett mittenanfall och gör sedan ytterligare ett ryck i Ashur Ibrahims serve. Ett anfallspoäng av Habo följs sedan återigen upp med tre hemmapoäng fram till ställning 13-6. Så långt har Södertäljes blockspel varit framgångsrikt och redan tagit fyra rena blockpoäng. Setet ser ut att glida gästerna ur näven men vid underläge 15-20 ställer sig Alexander Berggren på servelinjen och Habo kommer så nära som 19-20. Mot slutet av setet kliver Linus Tholse fram och med två raka poäng ordnar han ledning med 23-20, en ledning som hemmalaget lyckas hålla fram till setseger med 25-22.

I det andra setet är det Habo som skaffar sig en ledning, efter ett serveess av Alexander Berggren är ställningen 11-8 och bortalaget har relativt bra kontroll på händelserna. Södertälje får inte stopp på Habo med sitt block på samma sätt samtidigt som gästerna spelar bra block och försvar. Poängställningen böljar fram och tillbaka, Södertälje tar in ett par poäng innan Habo rycker igen. När första lag når 20 poäng är det Habo som gör det med en fempoängsledning och det ser ut att kunna jämna ut sig till 1-1 i set. En servemiss av Habo, ett nedblock samt ett serveess av hemmalaget senare är det nere i en tvåpoängsledning. Södertälje har vind i seglen samtidigt som Habospelarna uppträder nervöst och passivt och det är jämnt in på målsnöret. Habo skaffar sig setboll vid 24-23 men missar serven. Sedan kniper hemmalaget två poäng via ett serveess och ett anfall och det är en ledning med 2-0 i set.

Habo tar direkt tag i taktpinnen i tredje set och via bra försvarsspel som vänds till egna poäng seglar man iväg till en åttapoängsledning vid 14-6. Återigen ser det positivt ut för bortalaget men mot slutet av setet är det samma mönster som i det föregående, Södertälje knappar in och Habo får problem i de flesta speldelar på grund av att man blir passiva. När Habo använder sin andra timeout i setet är ledningen endast 22-20. Denna gång lyckas man dock rida ut stormen och vinner det tredje setet med 25-22 och reducerar till 1-2 i set.

Fjärde set startar med tre raka anfallspoäng av Luke Sim och Habo skaffar sig genast en uppförsbacke. Misstag följs av misstag och problem i servemottagningen följs av sämre pass och vilda svingar i anfall. Södertälje seglar enkelt ifrån och möts aldrig av motstånd i setet. Det slutar tillslut 25-14 till hemmalaget som även tar hem matchens tre poäng via en seger med 3-1 i set.

Alexander Berggren tog många poäng i sin serve mot Södertälje.

Alexander Berggren tog många poäng i sin serve mot Södertälje.

Coachens reflektioner:
Dagens förlust svider ordentligt då jag anser att vi har volleybollkunnandet för att slå Södertälje, det som saknas idag är den mentala förmågan att kunna avgöra. Vi blir ängsliga och passiva, något som inte är ovanligt för lag i motgång, och detta gör att vi inte lyckas vända på första set som vi är på väg att göra och vi vinner inte heller andra set trots en stor ledning. Vinner vi något av dem tror jag att matchen hade fått en annan utgång, nu gjorde vi inte det och Södertälje vinner välförtjänt.Jag hoppas att mina spelare lärde sig mycket av detta och nästa gång vi har en liknande möjlighet ska vi veta hur vi också ska ta tillvara på den.

Även under spelet skaffar vi oss många bra lägen att ta poäng vilket vi tyvärr utnyttjar för sällan och detta måste vi jobba hårt på att lösa.

Beröm ska idag utdelas till Beau Graham som jag anser leder laget under hela matchen med såväl sitt anfallsspel som sin attityd. Dessutom tycker jag återigen att Alexander Berggren bidrar med mycket för laget, han vinner en del bollar i anfall och framförallt servar han riktigt bra vilket ger oss många poäng under matchen.

Nu har vi en sista chans att plocka hem fler poäng innan jul och det är hemmamatchen mot Sollentuna den 20/12. Kom och stötta oss till en seger!!

Bästa poängplockare i Habo:
Beau Graham, 25 p
Dillon Collet, 14 p

Bästa poängplockare i SVBK:
Linus Tholse, 23 p
Luke Sim, 20 p

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »