Två högklassiga nyförvärv klara inför seriepremiären

I morgon torsdag är det dags för elitseriepremiär i volleyboll. Habo Wolleys elitherrar börjar med en riktigt tuff bortamatch mot regerande svenska mästarna Falkenberg. För laget känns det säkert extra skönt att det i bussen till Falkenberg sitter två landslagsmeriterade nyförvärv från Ungern, Istvan Schulcz och Gabor Toth. 

Istvan Schulcz är redan ett välkänt ansikte i Habo då han spelade i laget delar av förra säsongen. Tränare Robert Blomqvist säger följande om Istvan; ”Det är en spelare som kan spela både höger och vänster spiker. Vi vet att i Istvan har vi en stabil anfallsutväg som kommer göra mycket poäng. Han har också potential att bli en av elitseriens bästa servare. Gabor Toth är passare. Robert Blomqvist konstaterar att det är en spelare som kommer att tillföra mycket till laget; ”Gabor är en ledartyp som kommer driva på laget. Hans kvaliteter som passare gör också att han spelmässigt höjer sina medspelare. Detta gäller inte minst det snabba spelet i mitten där Gabor är riktigt duktig.”

I premiären väntar som sagt Falkenberg på bortaplan, vilket alltid är en riktigt tuff uppgift. Om morgondagens match har Robert Blomqvist följande tankar; ”Vi har allt att vinna i morgon. Vi möter ett samspelt lag med stora delar av sin guldtrupp kvar och några spännande nyförvärv som exempelvis landslagscentern Wilhelm Nilsson och förre Habo-spelaren Tobias Persson. Vår möjlighet är att gå in och göra en riktig kämpainsats. Vi har inte kommit lika långt som Falkenberg med vårt lagbygge men det finns gott om både talang och kämpaglöd i vårt lag.

« (Förra nyhet)