Två poäng på bortaplan mot RIG Falköping

Habo spelade mot Falköping på bortaplan på lördagen. På andra sidan nät fick vi se de bägge Habospelarna Theodor Grahn och Nezar Harouk. RIG spelade ett variationsrikt spel och gjorde många egna poäng på bra handlingar.

För Habos del fick laget inte riktigt ordning på sitt anfallsspel till en början utan fick förlita sig mer på motståndarnas misstag. Habo närmade sig i slutet av första set men RIG kunde välförtjänt vinna första set med 25-23.

Andra set så tappade RIG lite av sitt spel och Habo fick lite bättre tryck på RIG utan att glänsa, men kunde ändå vinna andra set. Habokillarna lyckades pressa sin serve och därmed kom RIG oftare i lägen som ledde till egna misstag. Habo vann detta andra set med 25-21.

RIG har ett storvuxet lag och i tredje set så small det till ett antal gånger på Habosidan och det är flera av RIG killarna som har en bra slägga. Habokillarna var inte nöjda med situationen och det var eftersnack med domarna vid ett antal bollar. Det var lite upp och ner i spelkvalitet men det var några riktiga bollrallyn i detta set. Bland annat en minnesvärd boll där Johan Skoogh hämtade en boll på andra sidan som Habo tillslut kunde vinna. Det var dock RIG som vann detta set och säkrade därmed sin första poäng denna säsong.

I fjärde set var Habokillarna illa ute och det stämde inte i anfall och det blev dueller på nätkanten fler gånger på grund av lite hafsigt spel. I slutet av det fjärde setet så började Isak Joelsson hitta Harald Regza bättre och bättre. Det var en stor bidragande orsak till att Habo kunde vända från 15-17 och vinna det fjärde setet med 25-21.

Habo kunde sedan fortsätta med det vägvinnande spelet i det femte. I det femte visade Habo ett klart bättre spel och kunde vinna det setet med 15-10.

Kommentarer från coach Mathias Morency:

  • Vi åkte inte på något sätt dit med en tanke om att det skulle bli en enkel seger. Vi var fullt medvetna efter förra matchen vi hade mot dem att det är ett bra lag när de får sitt spel att stämma.
  • Vi hade ingen vidare ordning på vår sida till en början, servespelet stämde inte, vi satte inte tillräcklig press på dem och då blir de stora.
  • I andra hälften av fjärde set och i hela femte så visade vi faktiskt en helt annan attityd. Vem vet, hade vi fått fram det där direkt så hade det kanske sett annorlunda ut.

Det var roligt att se alla duktiga unga spelare på planen i denna match. RIG ställer upp med ett lag bestående av killar födda 2002-2003 och även i Habos lag finns det flera spelare i ungefär samma ålder, något äldre och något yngre. Det ser fint ut för framtiden i svensk volleyboll.

Bild: Robin Råkeberg (fotograf Torbjörn Gemhed)

Bästa poängplockare Habo

Haralds Regza​ 20p
Erik Sundberg​12p

Bästa poängplockare RIG Falköping

Hampus Ekstrand​ 22p
Kasper Benjaminsson​ 20p