Två vinster på två dygn

Damlaget är inne på vinnarspåret. I torsdags vann man bort mot KFUM Göteborg C i tre raka set. I dag vann man hemma mot TUVE med 3-1 i set. 

Efter ett längre speluppehåll var det i veckan åter dags för damlaget att spela matcher i div 2.  Första matchen var borta mot KFUM Göteborg C. Det blev en ganska enkel vinst med 3-0 (25-9, 25-27, 25-12). I första set spelade man stabilt i samtliga spelmoment samtidigt som Göteborg gjorde många misstag. Men som alla vet måst jobbet göras till sista bollen. Habo startade andra set som om man redan vunnit och Göteborg rykte ifrån. Hemmalaget spelade nu med mer självförtroende och framförallt fick man ihop försvarsspelet. Man ledde halva setet hela tiden med 4-5 poäng. Habo kunde dock jobba sig ikapp och vinna setet. I tredje set spelade Habo åter lite avvaktande inledningsvis men kunde ganska snart skärpa till sig och vinna klart tredje set och därmed matchen. 

I dag stod Tuve för motståndet hemma i Habo. Tuve öppnade starkt. Habo hade svårt att få greppet om Tuve och bjöd på en del enkla misstag. Tuve vann rättvist med 25-21. Habodamerna höjde sig nu ett snäpp och visade prov på dom framsteg man gjort under säsongen. Även om det böljade lite fram och tillbaka så kunde Habo ligga snäppet före i kommande set och vinna med 25-20-25-22, 25-21 och matchen med 3-1 i set.

Sex friska poäng på två matcher ger en fjärdeplats i tabellen.

Tabellen division 2 Mellersta Södra Dam