U-laget åker på J-SM

Habos utvecklingslag åker i helgen till Södertelge för att spela U21-SM. Turneringen är främst en förberedelse till kommande helgs U19-SM, eftersom samtliga spelare förutom Emil Bråkenhielm tillhör åldersklassen U19.

Motstånd i gruppspelet står Tierp och Lund för. Det är två intressanta lag där Lund ses som en av favoriterna till turneringssegern medan Tierp är lite mer av en uppstickare.

Skånepågarna anförs av RIG-spelaren Jakob Link (årets genombrott i svensk volleyboll) samt landslagsmeriterande beachduon Pontus Nilsson och Oskar Borna. Vi kan säkerligen också förvänta oss fler från Bornasläkten, bl.a 2014 års U17-landslagskapten August Borna som har ett riktigt härligt spelsinne.

De vi ser stora möjligheter att utmana i gruppen är upplänningarna från Tierp, som länge haft en ungdomsverksamhet i dvala men som till säsongen lyckades rekrytera inte mindre än fyra RIG-spelare. Kantspelarna William Lind och Johan Svensson, centerklossen Patrik Ödvall samt liberon Martin Drejare. Undantaget dessa spelare axlar Tierp en för undertecknad okänd trupp, men ifall det visar sig finnas en bra passare i det nästan norrländska laget blir även dessa en tuff motståndare.

I övrigt får Sollentuna ses som storfavoriter i turneringen, de har visserligen också ett ganska ungt lag men deras 97-kull är något utöver det vanliga och när den dessutom förstärks av några äldre axlar de ett mycket bra lag.

Habo Wolley å sin sida har till skillnad från de flesta andra lag en trupp som tränat många år tillsammans utan några avstick till Falköping och RIG, vilket kan visa sig vara en stor fördel. Detta kryddat med att bröderna Emil och Oskar Bråkenhielm anslöt till truppen inför säsongen och har tränat kontinuerligt med laget gör att Habo trots sitt unga lag definitivt är att räkna med.

Laget stod som segrare i vårtvåan för någon månad sen, och den unge Filip Bratic (-01) vann dessutom U15-SM så sent som förra helgen. Det är alltså spelare som vet hur man vinner, och som defintivt är sugna på att visa motståndarlagen med flera J-landslagsmeriterade spelare var skåpet skall stå.

ugp U192 habo

Truppen

Emil Bråkenhielm
Oscar Bråkenhielm
Joel Snäll
Alexander Bratic
Ala Sultan
Samer Samir
Oscar Hult
Filip Bratic

/Tillförordnad coach Arvid Haag