U-laget tillbaks på vinnarspåret

Matchen mot Floby B den något udda tiden 17.00 på lördagen blev en riktig självförtroendeboost för Habos unga utvecklingslag. Slutsiffrorna skrevs till 25-10, 25-14, 25-17 och matchen var över på under en timme. 

Habo tog tag i taktpinnen redan från början och spelet flöt sedan på egentligen hela matchen. Laget tappade aldrig fler än tre bollar i rad, vilket är ett gott tecken på stabilitet. Få egna misstag kryddat med hög effektivitet i anfall gjorde att Habo inte bara kunde vinna, utan även låta alla 10 man stå på banan och dessutom på nya positioner..

De gånger Floby kom till anfall stoppades de ofta direkt av framförallt centrarna som var ruskigt stadiga i block, och kom de förbi stod Kalle Junelind på liberopositionen och tog hand om både luriga pet och hårda skott. Kalle fick idag libra ut både vänstrar och centrar, då Habo använde sig av ett lite annorlunda spelsystem än brukligt.

Arvid Haag och Jakob Finnander från elitlaget stärkte under dagen upp utvecklingslaget, men både kunde hållas på bänken under delar av matchen och laget kunde ändå bibehålla den höga nivån.

-Sammantaget gjorde vi en riktigt bra prestation där alla har en bra inställning matchen igenom, även när de får spela på nya positioner. Oskar Hult kommer in som center och visar upp kvalitéer i både anfall och block, och Isak Sjölin som delar av matchen spelar på den föråldrade positionen som center utan att bli utlibrad är stabil matchen igenom.

Truppen mot Floby
Arvid Haag
Jakob Finnander
Isak Sjölin
Joel Snäll
Oskar Bråkenhielm
Emil Bråkenhielm
Oskar Hult
Alexander Bratic
Filip Bratic
Karl Junelind