U17-landslaget tvåa i EM-kvalet

U17-landslaget för pojkar vann mot både Danmark och Färöarna, men förlorade till sist en jämn final mot Finland och blev därmed tvåa i kvalgruppen för NEVZA. Det innebär att Sverige är kvalificerade för andra kvalomgången som avgörs i slutet av april. 

Hela fem Habospelare var uttagna till EM-kvalet som avgjordes i Finland under fredag-söndag. Hugo Morency, Theodor Grahn, Isak Joelsson, Johan Ottosson och Carl Larsson.

Laget gjorde en riktigt bra bedrift då man vann den första matchen mot Danmark med 3-1 (25-22, 22-25, 25-14, 25-20) på fredagen. Detta var en verklig nyckelmatch för att knipa en finalplats och det mot ett bra danskt lag.

I matchen mot Färöarna på lördagen så valde Sverige att låta alla i truppen spela och vann ganska komfortabelt med 3-0 (25-12, 25-16, 25-17). Detta innebar att den sista gruppmatchen mot Finland på lördag kväll var betydelselös då bägge lagen redan innan var klara för final. Gruppfinalen vanns med klara siffror av Finland med 0-3 (12-25, 10-25, 18-25).

I finalen visade Sverige prov på riktigt bra volleyboll och extra glädjande för en Habosupporter var givetvis att alla fyra Habospelare som var friska var startspelare och spelade hela matchen med bravur. Sverige tog ledningen i varje set, men Finland som är ett riktigt vasst lag segade sig ifatt och vann till sist med 0-3 (23-25, 22-25, 22-25). Grattis till Finland som knep direktplatsen till EM, men även till Sverige som får en ny chans senare i vår.

Isak Joelsson har varit lagets passare hela helgen, Hugo Morency har spelat vänsterspiker, Theodor Grahn har spelat höger och Carl Larsson har spelat på centerpositionen. Samtliga fyra har spelat mycket under och har tagit platser i startuppställningen. Särskilt roligt var det att se grabbarna under finalmatchen mot Finland som du kan se här: https://youtu.be/6l0UXYqa9ZM

Johan Ottosson som skulle ha spelat libero drabbades tyvärr av influensa vid ankomst till Finland och har legat nerbäddad hela helgen. Tufft att inte få chansen att spela, men det kommer fler chanser!

Alla resultat: http://lml-web.dataproject.com/CompetitionHome.aspx?ID=54

Ett extra grattis till Hugo Morency är på sin plats då han blev uttagen i All-star Team för turneringen!

Bra insatser av svenska P17-landslaget och EM-hoppet lever!