U17-SM avgjordes i helgen

Under helgen som gått har Habos killar och tjejer spelat U17-SM. Här kan ni läsa hur det gick!

 


 

Killarnas SM

Det var 10 gossar och 3 ledare som på fredagen tog bussen till Göteborg för att spela U17-SM. Majoriteten av killarna har flera år kvar i klassen och vi åkte dit med inställningen att se och lära.

Dag 1

Habo Wolley 87 Södertelge VBK 0 – 2 (13-25, 14-25)
Habo Wolley 87 Ystads VK 0 – 2 (18-25, 19-25)

Vi inledde tävlingen på lördagen med match mot favorittippade Södertelge och gjorde en helt okej match. Södertelge har många duktiga spelare och ett betydligt större lag än vi har. Killarna kämpade på bra och pressade på bra i serve men det slutade trots det med en klar förlust. Det finns inte så mycket mer att säga om matchen mer än att det var en bra inledning med en bra inställning. Utöver Södertälje så hade vi Ystad i gruppen och här såg vi vår chans att skrälla även om Ystad stod för ett klart favoritskap.

Vi inledde matchen mot Ystad med tuff serve och det gav stor utdelning. Vi tog en ledning som vi behöll mot mitten av setet då Ystad kom starkt och tog över. Andra set inledde vi på likande set och vi spelade fortsatt bra men Ystad kom även i detta set tillbaka mot slutet och vann. Vi gör en mycket bra match där vi håller ihop spelet bra mot ett Ystad som har några extremt bra spelare. Vi gör också vår klart bästa match i block och gör flera sköna blockpoäng. Men efter två förluster i gruppen slutar vi på sista plats och får under söndagen slåss om plats 9-12.


Dag 2 

KFUM Malmö Habo Wolley 87 2 – 0 (25-8, 25-15)
Lunds VK Habo Wolley 87 0 – 2 (24-26, 18-25)

Vi får på söndagen en lång och skön sovmorgon och spelar först 11.45 mot Malmö. Om det var på grund av vår långa vila vi blev slöa eller om vi bara hade en dålig period är svårt och säga men vi har en mycket svag inledning på matchen och vi lyckas aldrig riktigt återhämta oss från det. Malmö vinner matchen klart och rättvist trots att vi på förhand såg stora möjligheter att bärga en seger. Matchen avslutas på tråkigast möjliga sätt då Filip Bratic, som spelat passare under helgen, skadar sitt knä i en blockduell. Han behöver bäras av banan men är efter matchen på benen igen.

Efter denna match har vi en avslutade match om 11-12 plats av totalt 14 lag. Filip avstår helt från sista matchen på grund av sitt knä och vi blir tvungna att göra en stor rokad i uppställningen. I sista matchen möter vi ett Lund som likt oss har många unga men bollskickliga spelare. Vi spelar på enklast möjliga vis och alla spelare höjer sig några nivåer. Vi spelar för Filip och för varandra och gör turnerings bästa match och får avsluta turneringen med en vinst. Killarna är uppenbart glada över en mycket rättvis vinst efter en kul och välspelad match. Vi slutar på 11e plats av 14 lag i årets U17-SM.

Jag och mina coachkollegor Simon och Arvid är nöjda och stolta över våra killar som stundtals visat upp mycket bra volleyboll. Det finns en mycket ljus framtid för detta gäng, vilket de säkerligen är sugna på att visa redan i Mikasa Challenge som går av stapeln 2-3 maj.

Det var resultatet av turneringen men volleybollen är bara hälften av vad som gör denna typ av turneringar så kul. Det är en fröjd att få åka på turnering med dessa killar och man har aldrig en tråkig stund.

Skrivet av Jens Persson

20150419_144730


Tjejernas SM

Fredag:

Runt 18-snåret lämnar konvojen Habo med nio styckena supertaggade tjejer och två väldigt nervösa coacher! Väl framme vid Katrinelundsgymnasiet så åt vi snabbt en middag i vår sovsal innan vi gav oss ut på en välbehövlig promenad.

En promenad som lättade på trycket och gav oss många skratt.

Väl tillbaka på skolan så var det inga tvivel på att helgens fokus låg på volleyboll och vi lyckades somna relativt tidigt med en bra känsla för morgondagen.

 

Lördag:

Vid 06:20 ringde våra alarm och ett trött lag trotsade viljan att ligga kvar och “snooza” för att äta en ordentlig frukost. Med hjälp av vår tidiga morgon så var vi pigga och glada till dagens första gruppspels match!

Habo Wolley – Sollentuna VK Vinröd

Första set:

All den positiva känslan som vi byggt upp under de senaste turneringarna var som bortblåst, ett set där vi har väldigt svårt att ta hand om gratisbollar och missförstånd uppstår om och om igen. Det första setet slutar (21-25)

Andra set:

Efter en kalldusch i första så börjar vi jobba oss in matchen och spelar med ett lugn, samtidigt som Sollentuna vägrar att ge oss enkla poäng, vilket leder till att det blev många, långa och underhållande bolldueller. Tillslut ror Habo hem setet med siffrorna (26-24).

Avgörande set:

Likt det andra setet så var detta ett extremt tufft och jämnt set, viljan att vinna var stark hos båda lagen men Habo spelarna vägrade att hänga med huvudena och hade en hög energi nivå hela setet igenom!

Laget fick ett enormt stöd av klacken (Föräldrar och Habos p01)som fick det att dåna i hallen och tillsammans knep vi det sista och avgörande setet med (18-16)

IMG_0829

Lunds VK Finn – Habo Wolley

Vi spelar stundtals bra volleyboll men just “stundtals bra” volleyboll räcker inte i en gruppspels final. Med alltför många egna misstag så blir det matchen riktigt tuff och vi lyckas aldrig spela med det självförtroendet som vi brukar!

Matchen vinns av Lund (25-23,25-16)

Vännäs – Habo

Detta var gruppspelets klart lättaste motstånd och med kniven mot strupen med vetskapen om att en vinst är ett måste för gå vidare till A-slutspel, så plockade vi fram ett stabilt side-out spel och gör en bra match! 0-2 med siffrorna (12-25,15-25)

Segern ledde oss till en andraplats i gruppen och en åttondelsfinal.

Åttondelsfinal Gislaved 99 – Habo Wolley

En match som är svajig och det blev inget ordentligt lugn i spelet på Habos sida som gör att vi ständigt slåss i uppförsbackar. Stundtals plockar vi fram ett mycket snyggt och effektivt spel i alla aspekter som mottagning, försvar, pass och anfall, under dessa bollar är vi oslagbara och det är en fröjd att se Habo spela medans Gislaved står och funderar på vad som just hände!

Men tillslut så gör vårt ojämna och svajiga spel att Gislaved tillskrivs segern med 2-0 (25-18,25-13) och vårt äventyr i slutspelet är över.

IMG_0830Söndag

Efter gårkvällens sena middag på Pizza hut vaknar vi som ett helt nytt lag, ett lag som har allt att bevisa i placeringsspelet!

Under dessa matcher så plockar vi fram väldigt fina kvalitéer och slarvar extremt lite i alla delar.

Både pass, anfall, försvar, mottagning och serv är mycket stabilare och vi rusar igenom placeringsspelet och visar inte något lag någon respekt över huvud taget.

Tjejerna har gjort en superfin turnering och visade alla att Habo är ett lag som man får se upp för kommande år!

Habos u17lag slutade på en fin 10:e plats i den öppna klassen där totalt 32 lag deltog!

Skrivet av Isak Sjölin