U17-SM för Habospelare!

Till helgen åker Habos ungdomar till U17-SM i Göteborg. Det är ett mästerskap för spelare födda 99 och tidigare, och eftersom alla Habospelare är yngre än så är det första gången många av dem spelar SM.

Pojkarna är till stor del födda 01, men en 00a och två 03or finns också med i laget. De har bara spelat några få sexmannatävlingar under året och är i SM framförallt för att se och lära. I kvalet vann killarna två matcher och förlorade två, vilket ledde till en sjätteplats i södra poolen och en direktplats i SM. Killarna har dock hamnat en tuff trelagsgrupp, tillsammans med Ystad som har flera duktiga spelare samt förhandsfavoriterna Södertelge. De går därför in med inställningen att de har allt att vinna, och med tanke på hur stora framsteg killarna gjort på träningarna finns alla möjligheter att skrälla. Laget är ett gäng riktiga vinnarskallar som under årens lopp har lärt sig att vinna, en kunskap som är viktigare än man tror när det hettar till i matcherna.

Habos U17-tjejer åker till SM för att delta i öppen klass. Vi åker med 9 spelare. De flesta spelarna är födda -00 och har ett år kvar i U17. I laget finns även Moa Forzelius född -01 och Maya Persson född -03. Det var stor konkurrens om de 16 platserna till ordinarie SM-slutspel och Habo hamnade precis utanför i SM-kvalet. När man ser vilka andra lag som också hamnade utanför känns det som att öppen klass kommer hålla hög klass. Habotjejerna får tampas med 36 andra lag från hela Sverige och vi ser fram emot en härlig turnering med bra spel och mycket kämpaglöd.
Härliga P15!
Pojkarna
Algot Danielsson, 00
Filip Bratic, 01
Oliver EIderhed, 01
Joel Svanberg, 01
William Wymark, 01
Filip Andersson, 01
Elias Holm, 01
David Perhamn, 01
Theodor Grahn, 03
Hugo Morency, 03
IMAG0635[1]
Flickorna
Moa Morency, 00
Sofia Larsson, 00
Astrid Stange, 00
Kristina Isaksson, 00
Kajsa Hageberg, 00
Towe Sjödell, 00
Sofia Florqvist, 00
Moa Forzelius, 01
Maya Persson, 03