U18-kval i Floby för P00-01

P00-01 var i helgen och spelade kval till U18-SM. Kvalet gick i Floby och motståndet bestod av Floby VK och KFUM Göteborg. Lagen mötte varandra en gång och alla gick vidare till SM då Västra kvalet har 4 platser i turneringen och det endast var tre lag med. Det kan låta som ett lite klent kval men om man tänker på att det de senaste åren inte varit något kval alls i Västra så är det definitivt en positiv trend.

För dagen bestod Habo Wolley av Filip B, Filip A, Oliver, Einar, David, William, Algot och Hugo Morency som inlånad libero. Ingen i laget gör sitt sista år i U18 och majoriteten har till och med 3 år kvar, Hugo har i själva verket 5 år kvar i U18. Det är riktigt kul att se hur killarna klarar av att matcha lag med äldre spelare även om det inte riktigt räcker hela vägen fram alltid.20160319_142837Första matchen gick mot Floby VK. Ett lag vi mött ett par gånger tidigare och haft svårt att knipa set mot. Vi har vår vanliga uppställning med Filip som passare, Oliver som höger, William och Algot på vänstern, Filip, David och Einar roterandes på centerpositionen och Hugo som libero. Det märks tydligt i början av setet att vi inte spelat sexmannaturnering på över en och en halv månad, servemottagningen sitter inte riktigt som den brukar och allt i spelet är en aning efter. I första set hamnar vi fem poäng efter från början och det blir då svårt att ta sig tillbaka i matchen. Vi visar dock mot slutet av setet att vi börjar komma igång i servemottagning och resten av spelet börjar falla på plats. Setet slutar 25-17 till Floby. I andra set visar vi från början att vi tänker vara med och slåss om det här, det är vi som till en början för matchen och det är Floby som får jaga. Vi spelar på och mot slutet på setet är det helt jämt. Floby drar dock det längsta strået och vinner 26-24. Floby visar upp ett tappert försvarsarbete och är idag för svåra för oss. Det dröjer nog inte länge innan vi ska lyckas ta ett set där. Det är alltid roliga matcher mot Floby! Filip Bratic väljs till Matchens Lirare i Habo!

Inför matchen mot KFUM Göteborg hade jag bestämt mig för att spela runt lite. I första set får Filip Andersson testa på vänsterpositionen vilket han gör med bravur. Trots bra servar från Göteborg håller servemottagningen upp bra setet igenom. Vi vinner setet 25-22 och känslan är att läget är ganska lugnt trots på pappret jämna siffror. I andra set är det Olivers tur att testa på vänsterpositionen och då flyttar vi ut Einar på högerkanten. Även detta fungerar väldigt bra och alla spelare ska ha ett stort plus för att de lyckas prestera så bra trots ändringar i uppställningen, något som inte alltid är så enkelt. Vi vinner andra set komfortabelt 25-16 och matchen 2-0. Oliver Eiderhed utses till matchens lirare!

20160319_121432Det finns många ljuspunkter i vårt spel under kvalet, vi spelar en väldigt bra upptäckning och vi står nog mer rätt i försvar än vi någonsin gjort. Jag tycker även att vårt block håller bra kvalitet och att vi sätter bra press i serven bara vi vågar. Det vi kommer att behöva jobba på inför vårens turneringar är kvalitén i våra gratisbollar och vår kommunikation på plan. Det är som vanligt väldigt kul att vara iväg på dessa små turneringar och jag vill tacka Floby VK för ett bra arrangemang. Att utse Matchens Lirare tycker jag speciellt är en väldigt kul grej som betyder mycket för den som får det.

Nu gäller det att träna vidare mot U16- och U18-SM. Jag hoppas på bra uppslutning på resten av träningarna fram till dessa turneringar.

Skrivet av

Jens Persson

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »