U18-landslaget klara för omgång 2 i EM-kvalet!

U18 landslaget i volleyboll är vidare till EM-kvalomgång 2 som spelas i slutat av april/början av maj 2020. Finland gick segrande ur kvalet och är därmed kvalificerade för U18-EM nästa sommar.

Det första EM-kvalet har under helgen spelats i Falköping. Kvalet inleddes på fredageftermiddagen mot Danmark. Sverige vann matchen med 3-1 efter en stark insats.

PU18-landslaget på EM-kvalet (foto: Torbjörn Gemhed)

På lördagen mötte vi Norge i en jämn match som tyvärr slutade med förlust 1-3. Sverige hade flera chanser i matchen att vinna fler set, men i avgörande lägen var det Norge som var mest framgångsrika.

Söndagens match mot Finland slutade i förlust 0-3. Finland var det starkare laget idag och vann rättvist med klara siffror.

Finland vann gruppen efter tre raka gruppspelssegrar. Sverige slutade på en tredjeplats, vilket innebär avancemang till ett nytt kval i vår någonstans i Europa. EM- slutspelet kommer spelas i Italien/Grekland nästa sommar.


Fem Habospelare var uttagna till landslagstruppen på tolv spelare. Tyvärr drabbades Johan Ottosson av sjukdom, men övriga fyra Habospelare Theodor Grahn, Hugo Morency, Isak Joelsson och Carl Larsson har spelat i kvalet.

På matcherna mot Danmark respektive Norge utsågs Habospelarna Theodor Grahn och Isak Joelsson till matchens bästa spelare.

Skrivet av Birgitta Karlsson