U20-killarna vidare till SM-slutspelet

Under söndagen spelades det U20-kval i Habo, Habos killar tog sig ganska enkelt vidare genom att ta en andraplats.

Det var fyra deltagande lag under Västra kvalet för U20. Utöver Habo deltog Floby, KFUM Göteborg och Karlstad. Det blev ett par bra matcher, det är alltid kul att kunna få ihop ett gäng lag att spela mot som är i rätt ålder. Ofta möter våra spelare vuxet motstånd. Av de fyra deltagande lagen gick 3 st vidare och efter turneringen stod det klart att det blev Floby, Habo och Karlstad.

Habos lag för dagen bestod utav Noël, Filip B, Filip A, Einar, Joel, David, Hugo, Theo, Oliver, Asad och Salim. Alla fick under dagen möjlighet att spela både på sina ordinarie positioner och på positioner som man är mer ovan att spela. Jag tycker att vi överlag spelar stabilt även om det till slutspelet går att förbättra väldigt mycket. Främst tänker jag på vår kommunikation både under pågående boll men också och kanske framförallt mellan bollar. Att tillsammans på plan kunna komma överens om hur man ska tackla de hinder och utmaningar som uppkommer är helt centralt för att kunna få ihop ett fungerande lag, om det så är hur vi prioriterar i block eller det är hur vi ska stoppa en svår serve spelar mindre roll.

Habo vs Karlstad 2 – 0 (25-13, 25-18)
Karlstad är ett lag som vi mötte i kvalet till U18 förra året och de har ett par killar som är bra. Trots att det är första matchen för dagen spelar vi här kanske vår bästa volleyboll när det kommer till hur tydliga vi är mot varandra och var vi ha vårt fokus. Vi kan med lätthet gå runt på hela truppen matchen igenom och alla som kommer in gör det mycket bra. Speciellt vill jag lyfta fram David Perhamn och Noël Karlsson som båda spelar mycket bra. Filip Bratic servar mycket bra och landar i totalt 9 ess vilket ger resten av laget möjlighet att spela utan press, vår luriga lille passare blir poängbäst vilket inte är så vanligt i den positionen

Poäng:
Filip B 11p
Theo 9p
Einar 4p
David 3p
Asad 3p
Joel 2p
Salim 2p
Hugo 2p

Habo vs Göteborg 2 – 0 (25-14, 25-12)
I matchen mot Göteborg tappar vi lite av den struktur vi har i första matchen och här kommer det en hel del slarv från vår sida. Givetvis handlar det mycket om att vi från start tar en väldigt stor ledning och inte behöver anstränga oss så mycket men det är väldigt viktigt att kunna hålla fokus och jobba med sitt spel även när motståndet inte är som störst. Hugo Morency gör en riktigt bra match och blir poängbäst. Vi gör vad vi ska och vinner komfortabelt.

Poäng:
Hugo 7p
Filip B 7p
Oliver 6p
Einar 5p
Theo 3p
David 2p
Joel 2p
Filip A 2p
Salim 2p
Asad 1p

Habo vs Floby 0 – 2 (22-25,21-25)
Matchen mot Floby präglas av dålig stabilitet. Vi mixar stunder av stabil mottagning med enorm instabilitet och det gäller också anfall och resten av spelet. Resultatet av detta blir en match som svänger åt båda håll och tyvärr har vi ett par dåliga stunder i slutet av båda seten. Båda set är jämna mot slutet men Floby lyckas koppla greppet i båda och vinner matchen 0-2. Vi lyckas tyvärr inte komma upp i full nivå och det tar ut sin rätt mot slutet där vi blir passiva i både anfall och mottagning. Med detta sagt tycker jag inte alls att vi gör en dålig match utan det finns mycket positivt att ta med sig. Mottagningen är under långa perioder bra och kämpaglöden är det inget fel på. Jag vill lyfta fram Theo som gör en bra match och tar ett stort ansvar i anfall och Filip A som kommer in i andra set och gör det bra i block.

Poäng:
Theo 11p
Hugo 5p
Einar 4p
Oliver 3p
Filip B 3p

Det är inte så ofta vi får chansen att spela med våra killar som går på RIG men det är alltid kul när de ansluter till laget. Det uppstår givetvis en del missar och misstag spelare emellan när man inte regelbundet tränar med varandra och då blir kommunikationen så mycket viktigare och där har vi lite att jobba på. Det är också viktigt att när vi saknar spelare som Algot och William att det finns andra som går in och tar ansvar och det kan man också se saknas ibland. Men det är ju rimligen något man som spelare måste få öva på för att kunna behärska och då finns det inget annat sätt än att spela. Jag är överlag nöjd med dagen och även om spelet inte funkar till 100 % hela tiden så kan och är det minst lika lärorikt och ett viktigt steg i deras utveckling.

U20-SM spelas i Södertälje den 19-20 maj och de äldsta som får delta är födda 1999.

Skrivet av
Jens Persson, Coach.