Ung talang klar för Habo Wolley

Habo Wolley har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Det är den unge talangen Robin Råkeberg som närmast kommer från IK Ymer i Borås som väljer att ta ytterligare ett steg i volleybollkarriären genom att gå till elitserien.

 

19-årige Robin började med volleyboll ganska sent och har bara spelat i 3,5 år. På denna tid har han så här långt gjort en raketkarriär. Han är i första hand centerspelare och kommer till Habo för att ta klivet till att bli en elitspelare.

Han var och provtränade med Habo i början av maj och där visade han att det finns mycket talang. Klubben ser stora möjligheter att förädla Robin till en stark center genom den kvalitets- och mängdträning som spel i Habo Wolley innebär.

 

Hur länge har du spelat volleyboll?

Jag började som 16-åring och har nu spelat i 3,5 år

 

Vilka klubbar har du spelat i tidigare och vilken division?

Jag följde med en kompis och började spela med Alingsås i division tre. Sedan flyttade jag till IK Ymer för att jag ville satsa mer på sporten och där spelade jag först en säsong i tvåan där vi vann. Senaste säsongen har jag spelat i division 1 där jag har haft f.d. Habospelaren Hasse Qvarnström som tränare.

 

Vad har du för målsättning inför kommande säsong?

Utvecklas som spelare på alla områden och försöka ta en plats på planen.

 

Vi hälsar Robin hjärtligt välkommen till Habo Wolley och ser fram emot att ha dig i klubben kommande säsong!

 

Fakta Robin Råkeberg

Ålder: 19 år

Yrke: Snickarlärling

Längd: 190 cm

Räckhöjd: 325 cm

Position: Center

Moderklubb: Alingsås