Unga Ledare har tagit nästa kliv!

 

De mest erfarna Unga Ledare har under året haft möjlighet att vara tränare och hålla i grupper på egen hand!

Unga ledare var ett koncept vi startade på allvar förra säsongen. Intresset var högt och vi fick snabbt in barn som ville vara Unga Ledare och hjälpa till på yngre spelares träningar. Det var väldigt kul att se hur de nya ledarna engagerade sig i de yngre, de var från första början fantastiska förebilder och har bara blivit bättre och bättre. Det har på många sätt bidragit till sammanhållningen i vår klubb och suddat ut åldersgränserna vilket fört alla grupper närmare varandra. Dessa unga ledare har fått möjligheten att vidareutbilda sig under säsongen och alla har tagit steg framåt som ledare och jag skulle även vilja säga som volleybollspelare. Under säsongen har vi startat upp Unga Ledare i den nya gruppen PF09 och det har varit barn från PF05-06 som haft möjlighet till detta. Det har varit roligt att se att så många valt att testa på ledarskapet och de har gjort ett väldigt bra jobb. Nästa år kommer de fortsätta i den grupp som kommer kallas för PF09-10 och det ska bli spännande att se deras utveckling.

Denna lilla artikel ska dock inte bara handla om unga ledare i allmänhet utan även om ett speciellt gäng som visat upp något fantastiskt. Ett steg som tagits denna säsong och som vi inte hade förra året är att några av våra äldsta unga ledare har fått möjlighet att leda en egen grupp. Kajsa Hageberg, Sofia Larsson, Moa Morency och Filip Bratic har denna säsong, på egen hand, hållit i Skolvolleyn för åk 1-3 i Habo. De har på egen hand planerat och genomfört träningar i B-hallen. Så nyttigt för dessa ungdomar att få ta ansvar, att få samarbeta kring något de alla brinner för och så nyttigt och givande att ta med sig alla dessa erfarenheter. Barnen har varit otroligt nöjda och glada när de gått där ifrån och hade säkert kört hela vägen till sommaren om de fått chansen.

De fyra ledarna har varit unga ledare sen starten av projektet och är utöver ledaransvaret otroligt aktiva själva i klubben. Det är alla personer som ställer upp i vått och torrt och som alltid gör ett bra jobb. Att ge dem ansvar för en egen grupp var aldrig någon tvekan och de har som sagt gjort det hela med bravur!

Jag frågade några av ledarna om hur de upplevt det nya ansvaret och alla har varit överväldigande positiva. Sofia säger så här om hur det varit att ha en egen grupp:

”Superkul! Underbart att se alla sjuka utveckling. Roligt att ta så mycket ansvar och hitta på nya grymma övningar tillsammans med dem andra.”

Kajsa berättar på samma fråga:

”Jättekul! Det har varit ännu roligare än att vara Ung Ledare på de vanliga träningarna eftersom vi fått ta mer ansvar och på egen hand fått tänka på vad barnen behöver kunna.”

1901130_10153656185428563_4101960563082318623_n

Skolvolley för åk 1-3 i Habo

Alla har dessutom öppnat för att vara ledare för gruppen även nästa år, förutsatt att de har tid till det.

Projektet med Unga Ledare är än så länge väldigt lyckat och vidare framåt gäller det att fortsätta utveckla konceptet, med de Unga Ledarnas hjälp och feedback.

Jag vill TACKA alla Unga Ledare för deras grymma arbete denna säsong!

 

Skrivet av
Jens Persson