Unga spelare tar för sig i Elitlaget

Fjolårssäsongen kantades av många skador som ställde till men det räckte ändå trots det till kvartsfinal mot Falkenberg. Där gjorde man sina tre bästa matcher under säsongen men trots det lyckade man inte rubba de blivande svenska mäs­tarna utan man förlorade med tre raka matcher.

 

Robert Blomqvist gör i år sin andra säsong som tränare för elitlaget och han ser med tillför­sikt fram mot årets upplaga av elitserien. Att sia om hur det kommer att gå är alldeles för tidigt att säga, eftersom de utländska spelarna inte anslutit till övriga lag än. Det skulle väl inte vara förvånande om Falkenberg står som ett av finallagen i april även nästa år.

 

Joel Nilsson

Joel Nilsson

Habo Wolleys trupp har i årets upplaga många unga spelare varav tre egna produkter och två spelare som knackar på dörren. Arvid Haag, Simon Forze­lius och Joel Nilsson har nu några elitsäsonger bakom sig. Två unga killar som knackar på dörren är Oscar Hult och Alexander Bratic. Båda två har så kallade träningskontrakt med elitlaget vilket innebär att de inte är med i elittruppen men är med och tränar med elitlaget när träningarna inte krockar med deras ordinarie träningar med U-19 laget.

 

Tränare Blomqvist är nöjd med utvecklingen på sina adepter. Både Oscar och Alexander går från klarhet till klarhet och växer i sitt spel, både tekniskt och i sin spelförståelse, för varje vecka som går.

 

Vad gäller elittruppen har klubben knutit många unga spelare till sig till årets säsong. Robert konstaterar att det är jättebra. Det ska vara ett naturligt steg att komma till Habo Wolley för att utvecklas. Det innebär att vi kan få en konkurrens om platserna där äldre spelare ser sig jagade av hungriga unga spelare. Så har det inte varit eftersom äldre spelare i vissa fall kan ha en nästan ohotad plats i startsexan.

 

Även om de unga spelarna som finns i trup­pen idag har gått framåt väldigt mycket och kommer att klara sig bra drömmer sig Robert några år framåt. När man ser på klubbens kidsvolleyspelare så har de tekniken så naturligt, det ser nästan orättvist lätt ut. Idag när man kommer till A-laget är det inte ovanligt att man får ändra tekniken för att få en stabilare servemottagning eller för att ge spelaren möjlighet att slå bollen så högt som möjligt. Våra killar och tjejer som idag spelar kidsvolleyboll är så tekniskt skolade att de kommer ligga mil före dagens spelare i A-laget när de väl når dit. Det ska bli ett sant nöje att följa utvecklingen av våra barn och ungdomar som gått hela vägen från kidsvol­ley upp till junior- och seniornivå.

 

Men innan dess lovar Robert att vi ska få trevlig underhållning årets elitlag. I årets upplaga av elitlaget framhåller Robert både Simon Forzelius och Hasse Qvarnström som höjt sig några pinnhål i servemot­tagningen. Just servemottagningen är ett viktigt moment som ger passaren möjlighet att kunna välja vilken utväg han vill spela.

Jens Persson

Jens Persson

Att servemottagningen fungerar prickfritt är något som centern Jens Persson är angelä­gen om. Dålig mottagning innebär allt som oftast inget pass om man är center. I Jens fall bör det ligga i hela lagets intresse att han kan komma till anfall. Han har sedan han kom till klubben för några år haft några sä­songer som kantats med hjärtbesvär men nu är han enligt uppgift minst sagt vältränad och redo för spel. Utöver sin fysiska status visar han ett lugn och en mognad på plan som gör att han kommer bli en viktig kugge i Roberts lagbygge.

skrivet av Niclas Nordström

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »