Ungdoms-SM blev en succé!

Helgen 4-5 september spelades Ungdoms-SM i volleyboll för första gången sedan maj 2019. Precis som då var det Habo Wolley och KFUM Jönköping som stod som arrangörer för evenemanget. 

Det går knappt att tro att det är hela två år och fyra månader sedan förra gången, men det märktes också på både spelare och ledare att detta verkligen var efterlängtat. För de allra flesta spelarna var detta den första ungdomstävlingen på 18 månader och nu äntligen fick de tävla igen!

Drygt 100 funktionärer från arrangörsklubbarna var involverade under helgen för att sköta allt från logi, mat, streaming, städning, tävlingsledning m.m. Ett stort tack till alla som hjälpte till i helgen – ni är guld värda och utan er skulle det inte gå att arrangera ett så har stort evenemang. Bra jobbat alla!

52 lag gjorde upp om SM-medaljerna, varav hela 35 flicklag och 17 pojklag. Det blev ett mycket intensivt och tufft spelschema eftersom vi inte kunde genomföra något kvalspel före detta SM pga pandemin. De två dagarnas spel flöt på utan några större incidenter och både spelare och ledare följde de regler som satts upp för att minimera smittspridningsrisk på ett bra sätt.

På det sportsliga planet så kan vi från Habo Wolleys sida vara superstolthet över våra killar som försvarade SM-guldet från 2019 med den äran. 2004-kullen visade att de är mycket svårslagna och spelade hem finalen med rena propagandavolleybollen. Stort grattis till guldgänget. Vårt yngre pojklag gjorde också en riktigt stark insats under helgen och slutade på en 7:e plats. Våra flickor där nästan alla är födda 2006 gjorde även de en stark turnering och slutade på 19:e plats. Referat från våra lag kommer under veckan på hemsidan.

Vi ska även gratulera vår grannklubb KFUM Jönköping där pojkarna tog hem bronset efter riktigt starka matcher i både kvartsfinalen och bronsmatchen. Flickorna stod även e för en stark insats där de efter att ha förlorat en jämn kvartsfinal tog hem 5:e platsen på Ungdoms-SM. Volleybollen i bygden är stark!

Vi ska ge en extra eloge även till gänget som jobbade med att ordna streaming från alla 12 banorna under helgen. Alla matcher kunde följas via Habo Wolleys Youtubekanal (och kan även ses där i efterhand): https://youtube.com/playlist?list=PLCGrrP8DXeiKz785kKJLFO24laxeybsXy
Sändningarna har enligt uppgift haft mer än 36000 visningar under helgen. Stort intresse med andra ord för att följa Ungdoms-SM via stream i år. Teamet som har jobbat med detta förtjänar en applåd!

Jens Persson får utmärkelsen Årets ledare

Prisutdelningen förrättades av Annika Sjöberg, ordförande i SVBF och Ulric Svensson, ledamot i förbundsstyrelsen i SVBF. De inledde med att dela ut pris till Årets ledare i Svensk Volleyboll, ingen mindre än vår egen Jens Persson. Han fick ta emot blommor och pris under stort jubel inte minst från alla Haboungdomar och elever på NIU Volleyboll Sanda. Stort grattis och mycket välförtjänt.

Alla resultat: https://www.profixio.com/app/matches/ungdomens-sm-i-volleyboll-2021/categories

Resultat USM 2021 flickor (35 lag)
1. Sollentuna VK C
2. Ljungby VBK
3. Norsjö VBK
4. Engelholms VS
5. KFUM Jönköping
6. Gislaveds VBK
7. Lunds VK
8. Kronan VBK

Resultat USM 2021 pojkar (17 lag)
1. Habo Wolley
2. Södertelge VBK
3. KFUM Jönköping
4. Engelholms VS
5. Sollentuna VK
6. Södertelge VBK (2)
7. Habo Wolley (2)
8. Lunds VK


All Star Team – flickor
Passare: Philippa Tinnert, Engelholms VS
Vänster: Sofia Österdahl, Sollentuna VK C
Vänster: Linn Bergqvist, Norsjö VBK
Höger: Thea Larsson, Engelholms VS
Center: Alicia Johansson, Ljungby VBK
Center: Tuva Falk, Ljungby VBK
Libero: Lejla Arifovic, Ljungby VBK
Coach: Tomas Bergqvist, Norsjö VBK

All Star Team – pojkar
Passare: Isak Joelsson, Habo Wolley
Vänster: Johan Ottosson, Habo Wolley
Vänster: Gustav Hellström, Habo Wolley
Höger: Melker Nordin, Södertelge VBK
Center: Carl Larsson, Habo Wolley
Center: Adrian Cabanne, Södertelge VBK
Libero: Axel Almfors, Habo Wolley
Coach: Andreas Simonsson, KFUM Jönköping

Foto: Per Carlsson