Ungdoms-SM i Jönköping med guldkant

Under helgen har Habo Wolley och KFUM Jönköping arrangerat Ungdoms-SM i volleyboll för spelare födda 2002 och senare. Efter full rulle i dagarna två på 14 banor kunde så mästare koras och på pojksidan var det Habo som fick kliva högst upp på prispallen

Det var tredje året som USM spelades i Jönköping, ett upplägg som kommer att fortsätta åtminstone de kommande två åren. Parallellt med SM-klasserna som både huserar 16 lag spelades också en öppen kass på flicksidan med hela 27 deltagande lag. I en öppna klassen vann Sollentuna finalen mot Örebro medan Lidingö bärgade bronset.

I damklassen hade Habo med ett lag bestående av framförallt klubbens 03/04-tjejer. Laget hamnade i en tuff grupp och lyckades inte gå vidare till A-slutspel utan fick istället rikta in sig på B-sluspel under söndagen. Där slutade man efter några tuffa drabbningar på 14e plats. Svenska mästare blev Ljungby efter att ha vunnit en jämn och spännande final mot Sollentuna. Även i SM-klassen var det Lidingö som tog hem bronset.

I herrklassen hade Habo Wolley med två lag. Dels representationslaget bestående av killar födda 03-04 men också ett andralag med spelare så unga som födda 2006 med. Det unga laget fick även de en tuff grupp där man inte lyckades gå vidare till A-slutspel. Under söndagen förlorade man först derbyt mot KFUM Jönköping innan man kunde vinna de sista två matcherna och därmed sluta på plats 13.
Representationslaget å andra sidan avancerade raka vägen till final utan setförlust. Finalen blev däremot en extremt jämn batalj där Lund lyckades vinna det första setet med hisnande 34-32 efter att ha räddat flertalet setbollar från Habo. Habo lyckades sedan rycka ifrån i mitten av andra set vilket man kunde vinna med 25-21 och i det avgörande setet la Habo i högsta växeln från början och man kunde gå till sidbyte vid ställning 8-3 för att sedan dunka in matchbollen till 15-9 varefter guldjubel utbröt. Bronset i herrklassen kneps av Södertelge. 

Habo Wolley vill avslutningsvis tacka dels KFUM Jönköping för det goda samarbetet men också alla de funktionärer som hjälpt till för att göra arrangemanget i allt väsentligt framgångsrikt. Självklart vill vi också rikta ett tack till alla de klubbar och lag som gjorde helgen till en fest.