Ungdomsturnering och Open Svart i Habo under långhelgen

Det har under dagarna arrangerats dubbla turneringar här i Habo. På Nationaldagen gick det en Minior/U15 och under lördagen bjöds det in till Open Svart.

Minior/U15

Barn och Ungdomsturneringen blev en fantastisk dag. Svensk högsommar blandat med skratt och kämpaglöd. Det var tre klasser som spelades; Minior Level 4 och Level 5 samt dubbla U15-klasser.

Alla lag fick spela minst tre matcher och i den heta sanden fick vi se barnen kämpa på helt fantastiskt bra. I Level 4 samlar vi inte in poäng och efter turneringen fick alla godispåsar och stå uppe på prispallen. De yngsta i denna klassen är födda 2011.

Foto: Johanna Svensson

I Level 5 spelas det ett mer regelrätt slutspel och här får barn upp till födelseåret 2006 vara med och spelade. Här var det många jämna lag och det spelades flera 3-setare. Det var väldigt kul att se hur de gick framåt och fick till bättre och bättre spel allt efter som dagen gick.

Prispall Level 5

 

I U15 får man vara född som äldst 2005 och nu spelar man på full bana, innan har man haft en något förkortad bana, och med riktiga beachvolleyregler. Även här spelades det väldigt jämna och nyttiga matcher och de fick lära sig massor.

 

Dagen som helhet blev väldigt lyckad, inte bara en kul och lärorik volleybolldag utan också en skön gemenskap utanför planen med kompisar, vattenkrig och grillade hamburgare.

Foto: Johanna Svensson

Foto: Johanna Svensson

Foto: Johanna Svensson

 

Open Svart

Lördagen bjöd på Open Svart. Det blev 8 lag i varje klass. Det är kul att se att vi lyckas få till så många damlag nuförtiden, det har de senaste åren varit ganska klent på den fronten med många inställda turneringar.

Dagen började så där makalöst bra med vädret som det varit dagarna innan också med sol, sol och sol. Men man vaggas ganska snabbt in i en tro om att det nu kommer vara denna typen av väder reste av livet och vi fick lära oss att det kan vara många typer av väder på Slätten. Under eftermiddagen kom spöregnet och kastvindarna och satta färg på matcherna. Det är ju något speciellt att spela i den typen av väder och något man bara kan lära sig att behärska genom att utsätta sig för det.

Men trots ett lynnigt väder blev det en bra turnering med flera jämna och lärorika matcher. Återigen väldigt trevlig även utanför planen. Vinnare blev på damsidan Moa Morency och Sofia Florqvist och på herrsidan William Wymark och Noël Karlsson.

Nu återstår det två officiella tävlingar i Habo denna sommar och de kommer båda samma helg. Ni hittar dem i säsongskalendern för beachtävlingar från Svenska Volleyboll: https://www.profixio.com/fx/terminliste.php

29 juni – Minior/U15

30 juni – Open Svart

 

skrivet av

Jens Persson