Ungt B-lag besegrar Tuve i tre raka set

 

Habo Wolley åkte under söndagen till Göteborg för att spela division 2 mot Tuve. Detta var första bortamatchen av tre raka bortamatcher i just Göteborg. Matchen slutade med en 0–3 seger för Habo Wolley.

Habo Wolley B bestod denna dag av William Wymark, Filip Bratic, Noël Karlsson, Oliver Eiderhed, Einar Andersson och David Perhamn som alla är födda 2001. De stärktes upp av Joel Snäll, Per Åkerstedt och för dagen Simon Forzelius. Det innebar att det en stor del av tiden var 5 spelare på planen som endast går i årskurs nio och det var häftigt att se hur bra de klarar sig mot seniorspelare.

Första set blev en jämn historia. Inget av lagen lyckades dra ifrån och när setet började det dra ihop sig var det helt lika vid 21–21. Habo imponerar här genom att behålla lugnet och spela sitt spel och via Filips serve lyckas killarna göra det avgörande rycket och vinner första set 22–25.

Andra set inleds något mindre jämnt där Habo, genom bra serve, snabbt lyckas skaffa sig en stor ledning. 3–3 blir 3–8 som blir 5–15 och setet känns avgjort. Tuve lyckas komma tillbaka tack vare bra serve och ett tillfälligt passivt Habo och det är som jämnast 16–17. Habo inser först då att de måste börja spela på allvar och vinner setet relativt komfortabelt med 19–25.

Tredje set börjar återigen försiktigt från Habopojkarna och Tuve lyckas skaffa sig ett par poängs ledning vid 8–5. Habo jobbar på med sitt spel och plötsligt är det Habo som har övertaget och i slutet av Filips serve är det Habo som leder 13–16. Tuve kommer tillbaka och likt första set är det helt jämnt 22–22 i slutet av setet. Tuve sliter bra och lyckas skaffa sig setboll med 24–23. I detta läge servar Tuve ut. Filip Bratic går ner till servelinjen och gör processen kort med Tuve genom 2 raka servepoäng, Habo vinner tredje set 24–26 och matchen med 0–3.

Det finns mycket att glädjas åt i denna match och det visar att killarna går framåt hela tiden. Joel Snäll är ett hot i mitten och gör en stabil insats i block med ett par viktiga blockpoäng. Simon Forzelius är matchens gigant och tar ett stort ansvar på alla delar av banan. Han gör en mycket bra match i anfall, mottag och i försvar och är precis det som man förväntar sig av en spelare med så mycket eliterfarenhet. David Perhamn gör en fin insats, framförallt imponerar han i mottagning och bakplan. Einar visar att han är ett riktigt hot i anfall och block med en ruskig serve som skapar problem för motståndarna. Noël Karlsson gör sin debut i sammanhanget och imponerar! Oliver bidrar som vanligt med ett smart spel och en vass serve. William besitter en kapacitet som innebär att han kunde spelat i detta lag hela förra säsongen men gör på allvar först nu sin debut i division 2. Han gör en grym insats överlag och framförallt i mottagning där han faktiskt har bättre statistik än Simon Forzelius i denna match. Sist men inte minst måste jag nämna Filip Bratic som i denna match med sin serve fullständigt gör mos av Tuve. Filip servar 25 servar, vilket är mer än 1/3 av Habos alla servar, och har 6 serveess. Till detta gör han ett bra jobb i att fördela bollen i laget.

Överlag är jag imponerad och glad att vi lyckas spela med en så pass bra organisation som lag och att vi är starka i de avgörande lägena, detta genom att vi behåller lugnet och litar på vårt eget spel.  Vi har lärt oss mycket i denna match som vi nu kommer ta med oss in i träningen och jobba stenhårt med för att fortsätta utvecklas.

Poängfördelning Habo Wolley:

Simon Forzelius 23 p
Filip Bratic 7 p
Oliver Eiderhed 6 p
Einar Andersson 4 p
William Wymark 3 p
Joel Snäll 3 p
David Perhamn 1 p

Skrivet av
Jens Persson