Upp och ner i SM-kval

I helgen spelade Habos tjejer kval till U18-SM. Totalt kommer 16 lag att göra upp om SM-titeln i Örebro i slutet av maj. I Habos kvalgrupp deltog nio lag och fyra gick vidare till slutspelet i Örebro.

Habo inledde lite darrigt med vissa toppar men med för många djupa dalar i gruppspelet. I gruppen hade vi Orion och Ymer två riktigt starka lag. I kvartsfinalen mot Lindesberg började spelet dock lossna. Trotts detta blev det en förlust i första set, men i andra setet tog man kommandot och tjejerna hade många setbollar. Lindesberg kunde till sist lirka sig ur Habos grepp och vann setet med 29-27. Det var Habos klart bästa match och man visade att man definitivt kan spela jämt mot de bästa lagen när allt stämmer.

Efter förlusten var det dags för B-slutspel och ännu en gång var det fick vi mötta Ymer denna gången blev det en jämnare match där vi knep det första setet för dagen. Men det räckte tyvärr inte hela vägen till en seger och matchen slutade 2-1 till Ymer. Efter förlusten blev nästa motståndet Falköping. Habo tjejerna började starkt men fick en dipp och lyckades inte riktig återhämta sig i första setet. Andra och tredje set blev dock vinst för Habo då tjejerna med ett leende på läpparna spelade som de skulle.

Tyvärr räckte inte Habos prestationer till SM-slutspel men man får ändå möjligheten att delta i den öppna klassen. Det som gjorde att vi inte knep en plats var att vi hade för djupa och för många dalar  mellan topparna i vårat spel och vi spelade tyvärr inte på den nivån vi brukar. Nu satsar vi och laddar upp för att ta en bra placering i öppna klassen.

Skrivet av: Sanna Björell

Foto: Tobbe Gemhed

« (Förra nyhet)
(Nästa nyhet) »