Upp till bevis för Habo Wolley

Habo Wolley har haft en minst sagt tuff start i elitserien. På tre matcher har man endast lyckats skrapa ihop två poäng och står ännu utan vinst. På torsdag får man en ny chans att stoppa förlustsviten hemma mot Falkenberg. 

Habo äntrar på torsdag Habo Sporthall för andra gången elitseriesäsongen 19/20 och trots att man ännu inte vunnit någon match är det gott mod i laget inför matchen. Hemmapremiären mot Hylte/Halmstad var säsongens klart bäst insats trots förlust i femte och avgörande set, och kan laget prestera på samma nivå som i de två set man vann kommer det bli en spännande tillställning mot Falkenberg.

Gästerna är den enda klubben förutom volleybollgymnasiet RIG Falköping och Säter som endast spelar med svenska spelare. Laget är trots detta ytterst konkurrenskraftigt då man i truppen har inte mindre än fem landslagsspelare. Bröderna Johan och Daniel Gruvaeus, centerdraken Anton Ribom, passaren Oskar Von Sydow och liberon Edwin Svärd är alla spelare som representerat blågult under sommaren. Utöver dessa killar bör även Alfred Dalevik lyftas fram som vänt hem till elitserien efter fyra års collegespel i Kanada.

Mathias Morency delar redaktionens bedömning och kommenterar följande:
-Vi möter ett Falkenberg som har fem svenska landslagsspelare där topparna är bröderna Gruvaeus och passaren Oscar von Sydow. Att vi har en tuff match framför oss råder det inte några tvivel om. Vi jobbar hårt för att få ordning på spelet som stundtals hackar betänkligt. Utmaningen är inte omöjlig men vi behöver verkligen göra en bra match.

Redaktionen önskar hemsidan stort lycka till. Förhoppningsvis kan hemmaplan och den fantastiska Habopubliken bidra lite till tryggheten i spelet, men i allt väsentligt ligger det i spelarnas händer vad man gör av matchen.

Habo Wolley vs. Falkenberg
Torsdag 24/10 19:00
Habo Sporthall