Väl spelat men inga poäng för U-laget

Med lite olyckligheter i form av sjukdomar och besvärliga jobbscheman i bagaget satte utvecklingslaget, endast sex spelare starkt, kurs mot Borås för helgens drabbning mot IK Ymer

Ymers herrlag leds numera av den, för Habo Wolley, välkända Hasse Qvarnström. Qvarnström har tillbringat de senaste tre åren i Habos elitlag och nu när studierna fört honom tillbaka till Borås har han tagit på sig rollen som spelande tränare och har som mål att vinna alla seriematcher i division 2 under denna säsong. Då Ymer utan problem redan har hunnit säkra fyra vinster och med tanke på vår brist på tillgängliga spelare såg inte förutsättningarna  ljusa ut inför matchen.

Truppen bestod idag av den evigt unga Per Åkerstedt, ”ynglingarna” Filip Bratic och Algot Danielsson samt Karl Junelind, Alexander Bratic och undertecknad.

Matchen började lite svajigt för båda lagen, vi hade god utdelning i våra servar men samtidigt producerade Ymer bra och varierande anfall. Karl Junelind stod på vår sida för de flesta poängen och ledde oss nästan hela vägen. Ymer vann dock första set med 25-21.

Andra set inleds av en fantastisk serveserie av den nyblivne 14-åringen Filip Bratic som tar oss till en sexpoängsledning. Under setets gång kryper Ymer närmare, men vi vinner många av de långa duellerna. Algot, även han 14 år, får mycket ansvar i servemottagningen, vilket han sköter med bravur. Vid 19-19 lyckas Ymer tyvärr hitta baslinjen vilket resulterar i två serveess och setet rinner iväg till dem.

Det tredje setet karaktäriseras av bra spel från båda lagen. Trots att det känns väldigt jämnt glider Ymer iväg med något poäng extra då och då. Hasse Qvarnström visar att tre års träning i Habo gett honom lärdom om hur man tar poäng i volleyboll och mycket av Ymers vinst i tredje set ligger i att vi inte lyckas sätta stopp för hans anfall.

Trots förlust gör laget en mycket god insats! Jag tror inte att Ymer var beredda på att vi skulle kunna leverera det motstånd vi gjorde. Med mycket av vårt spelsystem ej intränat, då bland annat Alexander Bratic fick hoppa in på centerpositionen, kan vi trots allt känna oss nöjda. Jag, Elias Carlsson, är mycket imponerad av framförallt de yngre spelarna och tror verkligen att framtiden kan se ljus ut för Habo Wolley.

Setsiffror: IK Ymer – Habo Wolley: 3-0 (25-21, 25-20, 25-20)

(Nästa nyhet) »