Vårcupen i Habo

Vårcupen i Habo samlade 42 lag från 10 olika klubbar. 33 av dessa lag spelade fyrmanna level 4 och 5 och slipade formen inför årets höjdpunkt, Mikasa Challenge, som går av stapeln i Örebro början av maj. Nio lag deltog i den  U18/U20-cupen som har ett SM-slutspel att träna inför.

Det var hög klass i många av matcherna under turneringen. Att spelet var bra kom inte som någon överraskning, det brukar det vara, men flera lag i level 5 spelar normalt level 6 och det bidrog givetvis till att flera matcher höll en högre nivå än level 5 normalt gör. För level 4-turneringen är mina tankar framförallt kopplade till utveckling. Det är häftigt att se hur fort det kan gå under en säsong med träning. Somliga barn som idag spelade level 4 har gått från level 2 till level 4 under denna höst/vinter. Det är en bedrift i sig och blir möjligt med det fina system av stigande svårighetsgrad som ligger inbyggt i Kidsvolleykonceptet. De barn som gick in i C-hallen fick se ”vanlig” volleyboll spelas. Sannolikt fick de blodad tand att fortsätta träna när de såg de äldre ungdomarna dundra in smashar och spela ett mer fysiskt spel.

I vanlig ordning bjöds det på en mängd skratt och svett och många härliga bolldueller. Matcherna i level 4 och 5 spelades i två set om tio minuter. I level 5 spelar man om medaljer efter placering, men i level 4 är alla vinnare och får beträda prispallen för att ta emot sin välförtjänta guldmedalj.

Efter många tuffa matcher spelades finalen i level 5 mellan ett lag från Habo och ett lag från Floby. Segrande ur bataljen gick Habo och på tredje plats hamnade ett av KFUM Jönköpings lag. I U18/U20 turneringen spelades på killsidan en final mellan två Habolag. Westan kom på tredje plats. I tjejernas U18/U20 vann Kristianstad före Habo och UNO Volley.

I level 4 och 5 spelades det 72 matcher under drygt fem och en halv timme. Tempot var högt och glädjen påtaglig både på plan och läktare när barnen bjöd på fint spel och spännande matcher.

Ett par minuter efter avslutat final genomfördes en prisutdelning där samtliga lag i Level 4 och de tre bästa lagen i Level 5 erhöll välförtjänta medaljer. Habo Wolley hoppas att gästande lag hade lika trevligt som vi.

skrivet av Robert Blomqvist

Resultat Level 5

1 Habo Venus (A)
2 Flobylirarna (B)
3 KFUM Madrid (D)
4 Floby serve-ess (C)
5 KFUM New York (B)
5 Habo Pluto (D)
7 Habo Tellus (A)
7 KFUM London (C)
9 Floby United (A)
9 Habo Saturnus (C)
11 Habo Mars (B)
11 Habo Neptunus (D)
13 Habo Uranus (C)
13 Frisksport Radeon (D)
15 Frisksport GeForce (B)
15 Habo Jupiter (B)
17 Habo Merkurius (A)