Vårcupen – Riktigt roligt

Vårcupen är turneringen i Habo där det spelas Fyrmanna Level 4 och Level 5 för de yngre men även sexmannaklasserna U16, U18 och U20. En härlig blandning av olika nivåer under samma tak.

Under fem härliga timmar spelades det under söndagen ett stort antal matcher i en energifylld Habo Sporthall. I A-hallen höll Fyrmanna till, både Level 4 och Level 5. Vi spelade på tid och utan utslagning precis som vanligt när det kommer till Fyrmanna i Habo. Många lag passade på att spela ihop sig för vårens absoluta höjdpunkt, Mikasa Challenge, som avgörs om 3 veckor. För många är det kanske sista chansen att spela turnering innan det är dags att ge sig av till Örebro. Dagen avslutades med prisutdelning där alla i Level 4 givetvis fick medalj och det delades ut Guld, Silver och Brons i Level 5.

I C-hallen gick det att hitta alla sexmannalagen och det spelades matcher högintensivt hela dagen. Särskilt viktigt var det för U16-lagen som åker till Falköping och U16-SM nästa helg, dagens turnering blev deras sista genrep och alla fyra lag vi skickar dit visar på god form.

Det blev också ett par bra matcher för våra äldre ungdomar som har SM senare i vår. Våra U20-tjejer gick segrande ur sin spelklass och det gjorde även U20-killarna. Eftersom det saknades några spelare i lagen var man tvungen att tillsammans hitta lite andra lösningar för att få spelet att funka och det gjorde man på ett väldigt bra sätt och det såg ut som att man hade väldigt roligt under dagen.

Under dagen gick också den praktiska delen av vår klubbdomarutbildning för en del av de ungdomar som gick teoridelen för ett par veckor sedan. Nu är många väldigt bra rustade för att döma matcher under kommande ungdomsmästerskap i vår.

Det bästa med Vårcupen är att vi samlar så många olika åldrar i samma idrottshall. De som spelar Fyrmanna får stöd och hejarop från de äldre ungdomarna och fyrmannaspelarna kan gå in och se sina idoler bland ungdomslagen spela matcher på ett sätt de annars aldrig kan. Det var kul att se många av de yngsta barnen sitta och titta på sexmannamatcherna så fort de hade en ledig stund från eget matchspel.

Vårcupen var den sista turneringen i Habo för denna säsong och vi går nu in i mästerskapstider, en riktigt härlig tid!

Skrivet av
Jens Persson

Pojkar U16 Foto: Torbjörn Gemhed

Tjejer U20  Foto: Torbjörn Gemhed