Världsspelare till Habo Wolley

Habo Wolley har gjort klar med en av föreningens mest meriterade spelare någonsin. Det är 33-åriga Foued Belajouza, eller Fofo som han kallas, som skrivit på för klubben.

 

Fakta

Namn: Foued Belajouza
Smeknamn: Fofo
Ålder: 33 år
Längd: 201cm
Moderklubb: Etoile Du Sahel
Position: center

 

Fofo har minst sagt en gedigen meritlista bakom sig. Som nummer 15 på världsrankingen är Tunisien en stornation inom Volleybollen, och som given i landslaget under sju år har Fofo varit en del av framgången. Lägg till 8 mästartitlar med sitt klubblag Etoile du Sahel och bilden av en stor volleybollspelare är ganska klar.

Trots att han spelat volleyboll i nästan 20 år blir han fortfarande full av energi så fort han ser en volleyboll, men lika energisk som han är på planen lika lugn är han utanför. Film och musik är viktiga ingredienser i livet, men som högskoleutbildad volleybolltränare vill han även sprida sporten till andra när han inte själv tränar.

  • Lite beroende på hur mycket jag får tid till så kan man nog mycket väl se mig på de äldre ungdomarnas träningar, tyvärr är min engelska inte jättebra men något ska jag nog kunna bidra med, resonerar Fofo.

Att Fofo nu söker sig till Sverige beror till stor del på att en av hans närmsta vänner bor här och arbetar som restaurangchef. Han rekommenderade Fofo, som ville lämna Tunisien i och med alla oroligheter, att söka sig till just Habo Wolley eftersom han kände till klubben.

Fofo spelar på centerpositionen och med mycket power i anfall och storlek i block är han en attraktion i Habo Sporthall.

Han har siktet inställt på att bidra till att Habo Wolley ska kunna vara med och fightas i toppen, och har stor tilltro till laget:

  • Jag var imponerad när jag var här och hälsade på, med rätt valda förstärkningar utifrån är jag övertygad om att vi kan förvänta oss goda resultat från Habo Wolley!

Fofo kommer att vara spelklar till kommande elitseriematch.

För mer info – kontakta

Martin Andersson, Elittränare, 0768-248888