Viktig bortamatch mot Vingåker

Nu är det äntligen dags för Elitserien att hitta in i en normal rytm igen efter jul- och nyårshelger samt Grand Prix. Habo spelar tre matcher på en vecka, lördag, onsdag samt lördag igen, och inleder matchandet med en resa till Vingåker. Ett Vingåker som i år har visat upp bra spel och tagit flera fina skalper och man gör det på klassiskt Vingåkermanér. Mycket fighting spirit och bra förssvarsspel är grunden, i år även toppat med ett litauiskt kraftpaket, Andzej Savostenok, som bombar in poäng efter poäng.

För egen del gav segern senast mot Tierp en härlig boost som vi hoppas kunna bära med oss till den kommande veckan. Morgondagens motståndare ligger på sjunde plats i serien och lyckas vi knipa en seger mot dem tar vi oss ännu närmre en slutspelssplats. För att göra detta behöver vi få stopp på ovan nämnde Savostenok samt den spelande tränaren Adam Bradbury, det är dessa herrar som bidrar med de flesta poängen. Vi måste även räkna med att gå en match mot en sjunde spelare, nämligen den hängivna publiken i Vingåker som alltid bär fram sitt lag och skapar en härlig stämning.

Efter att ha varit spellediga förra helgen har vi nu lagt en full träningsvecka bakom oss och ser fram emot att spela match igen. Det är en av säsongens viktigaste matcher och det är de som är de roligaste att spela. De blir ännu roligare om man kniper en seger vilket jag hoppas och tror att vi kommer att göra imorgon.

/Coach Lillis