Viktig hemmamatch mot Hylte/Halmstad för Habo Wolley

Habo Wolley tar under onsdagskvällen emot Hylte/Halmstad. Habo ligger för nuvarande på en sjunde plats i tabellen, en vinst idag skulle innebära att man hakar på övre delarna av tabellen medan en förlust skulle skapa en lucka till topp sex. Det är således oerhört viktiga poäng som står på spel i Habo Sporthall idag.

Habo Wolley förlorade i lördags i tre raka set mot topplaget Linköping. Laget hängde med bra i set två och tre, men fick ändå se sig besegrade av Östgötarna. Hylte/Halmstad å sin sida lyckades med bedriften att besegra Örkelljunga VK som under säsongens början seglat upp som guldfavoriter. Hylte fick totalstopp på Örkelljungas annars mycket effektiva anfallsspel, och denna match gäller det för Habo att överlista Hyltes block och försvar.

Hylte leds i år av den mycket välmeriterade tränaren Per-Erik Dahlqvist, som bland annat spenderat tre år i Japan tillsammans med legendaren Anders Kristiansson just som scout. Habo kan därför räkna med att motståndarna scoutat in hemmalaget väl, och spela med detta i bakhuvudet hela matchen.

Jackson Maris kommenterar utmaningen såhär:
-Det är helt klart en utmaning att befinna sig i den södra poolen vilket innebär att vi får många matcher mot de förmodade topplagen. Vi visade förra veckan mot Falkenberg att vi kan besegra alla lag, och jag hoppas att vi kan ge Hylte en ordentlig match ikväll. Efter sex bortamatcher och endast en hemmamatch ska det bli roligt att få spela i Habo Sporthall igen.