Viktig pusselbit klar för fortsättning i Habo Wolley

Nu är det klart att liberon Elias Andreasson även kommande säsong spelar i sin moderklubb Habo Wolley. Efter en tids funderande skrevs kontraktet på under onsdagen och med den pusselbiten på plats fortsätter byggandet av ett slagkraftig lag inför den kommande säsongen.

Habo Wolleys libero Elias Andreasson signerade på onsdagen ett nytt kontrakt med sin moderklubb. Efter en tids funderande var det ändå ett enkelt beslut enligt honom själv.
– Jag vill självklart fortsätta vara en del av satsningen som klubben gör för att bli störst i Sverige både inom ungdoms- och seniorvolleyboll. Jag känner att i Habo Wolley finns förutsättningarna för att min utvecklingskurva ska fortsätta gå åt rätt håll, säger han.

Tror på rolig säsong
Elias Andreasson berättar vidare att han tror på en väldigt rolig säsong och att känslan i såväl laget som i hela klubben är bra.
– Vi avslutade förra säsongen mycket starkt och det ska bli roligt att bygga vidare på det. Mitt eget mål för säsongen är att utvecklas så pass mycket, såväl tekniskt som mentalt, att jag får chansen att visa upp mig i landslagets bruttotrupp. Det känns väldigt spännande med vår nya tränare, Alessandro Lodi, och jag tror att han har mycket att lära mig.

Elias fortsätter sin satsning i Habo Wolley-tröja nr 10. Foto: Tilda Larsson

Elias fortsätter sin satsning i Habo Wolley-tröja nr 10.
Foto: Tilda Larsson

Nöjd sportchef
Habo Wolleys sportchef Andreas Hult är mycket nöjd med att ha kvar den egna produkten i laget och säger också att han tror att nya tränaren Alessandro Lodi kommer att kunna fortsätta utveckla liberon.
– Elias är en egen produkt som hade en stark utvecklingskurva förra säsongen. Det känns både viktigt och roligt att behålla honom, han är en del av stommen i laget och vi tror att han kommer att fortsätta utvecklas mycket kommande säsong, säger Andreas Hult.

Intressanta namn på ingång
Lagbygget fortsätter och flera intressanta namn kan vara på ingång, samtidigt som några fler av förra säsongens spelare förväntas skriva på inom en snar framtid.
– Vi förhandlar med flera väldigt intressanta spelare och jag hoppas att vi ska kunna presentera några av dem inom kort. Dessutom har vi några spelare från förra årets säsong som jag också förväntar mig att vi kommer överens med och tillsammans kommer det att skapa ett intressant och slagkraftig lag som vi tror kommer kunna ha en stark utveckling under säsongen med hjälp av vår nya ledarstab, avslutar Andreas Hult.