Viktig seger mot Uppsala

Habo fick slita för segern mot Uppsala. Habo vann med 3-2 med setsiffrorna 25-20, 25-27, 25-15, 20-25 och 15-12.

Habo började första set med att mittspelet fungerade direkt och James Jackson briljerade och Habo ryckte åt sig en tidig ledning 8-2. Habo spelade stabilt och kunde ta hem första setet utan att Uppsala hotade.

Uppsala hade börjat få iordning på sitt spel och spelade uppoffrande i sitt försvar i andra set. Habo blev lite ställda vid flera lägen då bollarna kom tillbaka. Vid flera tillfällen var det inte Filip Bratic som passade utan annan spelare, det gjorde att Habos spel inte blev bra vid dessa tillfällen. Det gjorde också att Uppsala kunde både blocka och vinna poäng i eget anfall då Habospelet inte stämde så bra i detta set. Uppsala gick på hårdare i serve och Habo hade det jobbigt i mottagningen. Lagen följde sig åt, men vid 18-19 så gjorde Uppsala ett ryck till 19-23. Hugo Morency kom in och det blev lugnare i mottagningen och Habo gick ifatt. Det Gustav Molin som såg till att Uppsala vann det andra set genom att första smasha in och sedan blocka in setbollen. Setet var ett publikvänligt set med flera längre bollar.

I tredje set fick Habo iordning på spelet och spelade mer strikt utan att hamna i så mycket konstiga situationer. Habo vann det set relativt enkelt. Det fjärde setet tog Habo kommandot och tog en ledning med 6-0 och här trodde nog spelarna själva att det skulle bli en enkel seger. Uppsala som spelade inspirerat av sin ständigt påhejade avbytarbänk jobbade sig närmre. Habo hade 16-12, men när Edvard Nordlund pressade sin serve hårt och det gav utdelning så kunde Uppsala utjämna. Habo kom åter i stressade lägen och Uppsala spelade bra blockeringsspel och försvar. Uppsala hade Gianno Beij och Habo hade det svårt att stoppa Beij som var lyckosam i både fram och baklinje med sina hårda och välplacerade smashar. Passare Jenkins hittade Beij mycket bra och även att det ganska uppenbart att Beij skulle få boll så kunde inte Habo hantera det i detta fjärde set.

Femte set var återigen ett set som föll publiken i smaken gällande flera längre bolldueller. Habo kunde till slut vinna detta set genom James Jackson dundrade in matchbollen.

Flera gjorde det bra. Filip Bratic spelade bra när mottagningen var ok, men fick det tufft när han fick springa för att passa. Andrew McWilliam fick ta ett stort ansvar i mottagningen stundtals. Berggren och Jackson gjorde bra ifrån sig.

Bästa spelare i Habo var Andrew McWilliam och Gianno Beil i Uppsala.

 

Bästa poängplockare i Habo:

Lars Wilmsen                       26p
Andrew McWilliam              22p

 

Bästa poängplockare i Uppsala:

Gianno Beil                          24p
Gustav Molin                       17p

Foto: Åsa Lingerfors