Viktiga poäng på spel mot Örkelljunga

Idag kommer Örkelljunga på besök i Habo Sporthall. Skånelaget ligger på femte plats i elitserien, precis över Habo Wolley. Vid vinst idag hakar Habo på ÖVK, medan förlust skulle innebära en lucka på sju poäng mellan lagen. 

Habo Wolley är just nu inne i en bra period med självförtroendet på topp efter fyra raka segrar. Alexander Berggren är dessutom tillbaks från sin fotstukning, men Kenneth Rooney missar dagens match efter att ha vridit till knät mot Örkelljunga. Robin Råkeberg får därför ytterligare en chans att visa vad han går för på centerpositionen.

Örkelljunga har, tvärt emot förväntningarna, haft det tufft på slutet och oväntat missat Gran Prix. Men förra helgens vinst mot tabellfyran Sollentuna kan tyda på ett trendbrott och att det finns kapacitet i laget råder det inga tvivel om.

En som definitivt är extra laddad för dagens match är Habosonen Elias Andreasson som efter 8 säsonger i Habo Wolleys elitlag lämnat hemma för fortsatt spel i just Örkelljunga. Elias har dock fått sparsamt med speltid på senaste, men det är nog många i Habopubliken som hoppas få se honom in action trots att han är i fel lag.

Första serven i Habo Sporthall slås som vanligt 16:00